Amerikaanse bisschoppen: vermijd vaccin Johnson & Johnson

Nieuws
Leiders van de Rooms-Katholieke Kerk in de Amerikaanse steden New Orleans en St. Louis raden gelovigen af het coronavaccin van farmaceut Johnson & Johnson te gebruiken, als ze de keuze hebben voor een ander vaccin.
redactie nd
woensdag 3 maart 2021 om 11:59 aangepast 15:40
Katholieke kerkleiders in Amerika roepen gelovigen op niet het vaccin van Johnson & Johnson te gebruiken, als er alternatieven zijn.
Katholieke kerkleiders in Amerika roepen gelovigen op niet het vaccin van Johnson & Johnson te gebruiken, als er alternatieven zijn. anp / Remko de Waal

New Orleans, St Louis

Bij de ontwikkeling en productie van het vaccin van Johnson & Johnson is gebruik gemaakt van cellijnen van geaborteerde foetussen, aldus het aartsbisdom van New Orleans in een verklaring. Daarmee is het vaccin moreel niet acceptabel. Gelovigen kunnen beter kiezen voor vaccins van Pfizer of Moderna. Bij die vaccins is weliswaar in de testfase gebruik gemaakt van cellijnen die afkomstig zijn van foetussen uit de jaren zeventig, maar niet bij de productie. Daarom zijn die vaccins acceptabel voor katholieken, aldus de kerkleiders. Het aartsbisdom van S..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Deze priester, gebedsgenezer en duiveluitdrijver is nu gouverneur in Nigeria. Maar geschorst als priester

De Nigeriaanse priester Hyacinth Lormen Alia heeft zijn populariteit onder meer te danken aan zijn gebedsgenezingen en duiveluitdrijvingen. Hij is sinds maandag 29 mei gouverneur van de deelstaat Benue.

Afbeelding

Hoe de paus de Duitsers links inhaalt, en waarom 'rechts' dat ineens prachtig vindt

In oktober vindt in Rome de bisschoppensynode over ‘synodaliteit’ plaats. Het is een historische gebeurtenis, maar wie snapt eigenlijk (nog) waar het over gaat? Een uitlegverhaal met een opvallende constatering.

Afbeelding

Nicht van Benedictus XVI weigert erfenis omdat zij dan wellicht misbruikslachtoffer geld moet betalen

Een nicht van Benedictus XVI, die tot eigen verrassing voor een deel van zijn erfenis in aanmerking komt, wil het niet hebben. Zij zou een proces wegens toedekken van seksueel misbruik door de overleden paus mee-erven.

Afbeelding

Waarom de paus anders naar Rusland kijkt dan de rest van het Westen

De Braziliaanse president Lula en de Argentijnse paus Franciscus spraken woensdag over het Oekraïne-conflict. Hun visie op Poetin is relatief mild. Dat is te begrijpen vanuit hun Latijns-Amerikaanse context.

Afbeelding

Christenen en sociale media: Vaticaan roept op tot 'totale presentie' en verzet tegen 'algoritmocratie'

Wie is mijn naaste op sociale media? Deze vraag heeft het Vaticaan een theologisch en pastoraal antwoord gegeven. Maar er is ook op misbruik van het internet om verdeeldheid te zaaien, ook door bisschoppen en priesters.

Afbeelding

Open dag katholieke charismatische vernieuwing: 'Jezus heeft mij verlost van de slavernij'

De landelijke CHARIS-dag wil charismatische katholieken samenbrengen. Voor de toekomst zien zij meer oecumene met de pinkster- en evangeliegemeenten. De betrokkenheid van de Antilliaanse gemeenschap is groot.