Amerikaanse bisschoppen: vermijd vaccin Johnson & Johnson

Nieuws
Leiders van de Rooms-Katholieke Kerk in de Amerikaanse steden New Orleans en St. Louis raden gelovigen af het coronavaccin van farmaceut Johnson & Johnson te gebruiken, als ze de keuze hebben voor een ander vaccin.
redactie nd
woensdag 3 maart 2021 om 11:59 aangepast 15:40
Katholieke kerkleiders in Amerika roepen gelovigen op niet het vaccin van Johnson & Johnson te gebruiken, als er alternatieven zijn.
Katholieke kerkleiders in Amerika roepen gelovigen op niet het vaccin van Johnson & Johnson te gebruiken, als er alternatieven zijn. anp / Remko de Waal

New Orleans, St Louis

Bij de ontwikkeling en productie van het vaccin van Johnson & Johnson is gebruik gemaakt van cellijnen van geaborteerde foetussen, aldus het aartsbisdom van New Orleans in een verklaring. Daarmee is het vaccin moreel niet acceptabel. Gelovigen kunnen beter kiezen voor vaccins van Pfizer of Moderna. Bij die vaccins is weliswaar in de testfase gebruik gemaakt van cellijnen die afkomstig zijn van foetussen uit de jaren zeventig, maar niet bij de productie. Daarom zijn die vaccins acceptabel voor katholieken, aldus de kerkleiders. Het aartsbisdom van S..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

'Niemand te dichtbij toelaten en toch benaderbaar zijn': jonge priester uit Delft legt ambt neer

De jonge priester Eli Stok heeft besloten zijn taken wegens 'verwachtingen rond leiderschap en celibaat' neer te leggen. Het is de derde vertrekkende priester van het bisdom Rotterdam in tweeënhalf jaar tijd.

Afbeelding

Nood leert nauwelijks bidden. Misschien moet de kerk met het thema 'nabijheid' aan de slag

Tijdens de coronapandemie stelde een kwart van de Nederlanders zich meer vragen dan gewoonlijk naar de zin van het leven. Maar gebeden werd er niet beduidend meer. Leert nood eigenlijk wel bidden?

Afbeelding

Alpha wordt overspoeld door aanvragen van katholieke parochies: 'Dit is waar we altijd om hebben gebeden'

Waar normaal zo'n 25 Alphacursussen per jaar door katholieken worden aangevraagd, waren dit er afgelopen jaar meer dan honderd. Veel parochies maken werk van het programma 'Missionaire Parochie'.

Afbeelding

Hoe kunnen krimpende parochies in beweging komen? 'We zijn hier om het vuurtje aan te wakkeren'

Opvallend veel parochies in rooms-katholiek Nederland zijn zichzelf opnieuw aan het uitvinden. Aanstichter hiervan is de Canadese priester James Mallon. ‘Dát er wat gebeurt in de parochies, is al winst.’

Afbeelding

Wereldraad plant gesprekken tussen Oekraïense en Russische kerken. 'In 2025 oecumenische pelgrimstocht naar Nicea'

Komen Oekraïense en Russische kerken binnenkort samen rond een tafel? Dat wil de Wereldraad van Kerken, vertelde Jerry Pillay na zijn eerste ontmoeting als secretaris-generaal van de Wereldraad met paus Franciscus.

Afbeelding

Nicaraguaans regime sluit net rond kritische Katholieke Kerk. Rond Pasen ook geen processies

Het regime van president Ortega sloot katholieke universiteiten, zette religieuzen het land uit en veroordeelde een bisschop tot 26 jaar gevangenisstraf. Nu zijn ook de betrekkingen met het Vaticaan verbroken.