Bisdom Haarlem-Amsterdam accepteert dat Amsterdamse verschijningen niet echt zijn

Nieuws
Bisschop Jan Hendriks accepteert het oordeel van het Vaticaan uit 1974 dat de vermeende verschijningen in Amsterdam (1945-1959) niet echt waren. Hiermee wordt een punt gezet achter een lange strijd tussen Rome en het bisdom over de omstreden verschijningen.
Hendro Munsterman
donderdag 31 december 2020 om 10:13
Afbeelding van de vermeende 'Vrouwe van Alle Volkeren'
Afbeelding van de vermeende 'Vrouwe van Alle Volkeren' beeld ND

Haarlem

Het bisdom Haarlem-Amsterdam publiceerde woensdag drie teksten over de kwestie: naast een officiële ‘Verduidelijking’ een ‘Toelichting en Pastoraal woord’ daarbij (beide in vijf talen) en ten slotte een persoonlijk woord van Hendriks op zijn blog. Het is het gevolg van overleg tussen Haarlem en de Congregatie voor de Geloofsleer na verschillende publicaties, onder meer in het Nederlands Dagblad.

Het eigenlijke nieuws, namelijk dat het bisdom het negatieve oordeel van Rome uit 1974 nu accepteert, is omzichtig ingepakt in allerlei pastorale overwegingen. Veel aandacht gaat uit naar de toestemming van Rome ..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Op vooravond van pausbezoek: onbegrip in Zuid-Sudan over homo-uitspraken Franciscus

De oproep van paus Franciscus om homoseksualiteit overal uit de illegaliteit te halen is in Zuid-Sudan niet in goede aarde gevallen. De paus zelf heeft zijn uitspraken over zondigheid van homoseks verduidelijkt.

Afbeelding

Katholieken en protestanten kunnen volgens Benedictus niet samen aan tafel. En wel hierom

In een postuum verschenen boek schrijft emeritus paus Benedictus XVI dat 'gemeenschappelijke eucharistie met protestanten theologisch onmogelijk' is. Voor hem hangen de joodse Tempelcultus, het priestercelibaat en de katholieke eucharistie wezenlijk met elkaar samen.

Afbeelding

Brandstichting in drie Parijse kerken in een week. Een verdachte opgepakt

De politie van Parijs heeft een man gearresteerd die wordt verdacht van brandstichting bij de ingang van een kerk afgelopen woensdag. In een week werd vier keer brand gesticht in katholieke kerken.

Afbeelding

Voormalig paus Benedictus XVI trad af vanwege slapeloosheid en na een bloedig incident

Vier maanden na zijn aantreden als paus, begon Benedictus XVI te lijden aan chronische slapeloosheid. Uiteindelijk leidde dat tot zijn aftreden, blijkt uit een brief aan zijn biograaf.

Afbeelding

Religieuze leiders uit Oekraïne vragen alle gebedshuizen om gebed op 24 februari

Twintig religieuze leiders uit Oekraïne waren drie dagen op bezoek in het Vaticaan. ‘De genocide-ideologie van de Russisch-Orthodoxe Kerk is een probleem voor het gehele christendom.’

Afbeelding

Paus Franciscus: Homoseksualiteit moet overal uit het wetboek van strafrecht

Paus Franciscus vindt dat homoseksualiteit overal uit het wetboek van strafrecht moet en de kerk moet helpen dit voor elkaar te krijgen. Homoseksualiteit is wereldwijd nog in 67 landen strafbaar.