Protestantse Kerk zet deur open voor GKv en NGK

Nieuws
De vrijgemaakt- en Nederlands Gereformeerde Kerken kunnen zich wat betreft de PKN-scriba René de Reuver ook meteen aansluiten bij de Protestantse Kerk in Nederland.
Hilbert Meijer
vrijdag 18 september 2020 om 16:00 aangepast 17:05
Dominee René de Reuver, scriba van de Protestantse Kerk in Nederland.
Dominee René de Reuver, scriba van de Protestantse Kerk in Nederland. beeld anp / Sem van der Wal

Utrecht

De verschillen tussen de kerken zijn zo klein dat er volgens De Reuver, die leiding geeft aan de Protestantse Kerk, geen reden is nog langer gescheiden op te trekken. ‘Aan ons zal het niet liggen’, zegt hij in een interview in bijlage Zondag

De Gereformeerde Kerken vrijgemaakt en de Nederlands Gereformeerde Kerken fuseren in 2023. De Reuver zegt te snappen dat dit proces op dit moment al hun aandacht vraagt. Hij wil daarom geen enkele druk uitoefenen op deze kerken om zich bij de Protestantse Kerk te voegen. ‘Dat is hun eigen proces.’

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Briefjes krijgen uit de hemel, veel gelovigen verlangen ernaar. Gaat AI daarvoor zorgen?

Je kunt nu appen met Jezus, belooft een Utrecht bedrijf. Een chatbot ‘ontworpen met de eigenschappen van Jezus’ kan direct antwoord geven op geloofsvragen. Gaan gelovigen straks echt AI als stem van God beschouwen?

Afbeelding

Podcast | Elisa liet koning Joas met zijn pijlen op de grond slaan. Waarom eigenlijk?

Aan het eind van zijn leven zocht de profeet Elisa koning Joas op. Hij liet hem een pijl uit het raam schieten, met zijn pijlen op de grond slaan en werd toen plotseling boos op hem. Wat kunnen christenen hier van leren?

Afbeelding

Hoe stop ik met roddelen? 'Iemand die roddelt zegt meer over zichzelf dan over de ander'

Roddelen drijft mensen uit elkaar. Wilkin van de Kamp is oprichter van de christelijke organisatie Vrij Zijn. Hij schreef het boek ‘Roddelen doe ik niet’. Vandaag: zeven manieren om een roddelvrije zone te creëren.

Afbeelding

Otto is pionier, predikant en dirigent van een koor: 'Een koor zingt op complimenten'

Otto Grevink (46), pionier en ambulant predikant, dirigeert het koor Laudate Dominum. ‘Ik vind het machtig mooi om met een groep bezig te zijn.’

Afbeelding

Kan Opwekking nóg meer bezoekers kwijt? De organisatoren gaan het zeker onderzoeken

De organisatie van de pinksterconferentie van stichting Opwekking gaat onderzoeken of het mogelijk is verder op te schalen. Afgelopen zondag moest de organisatie nee verkopen, omdat het terrein ‘vol’ was.

Afbeelding

Hoe het prinselijk huwelijk tussen Maurits en Marilène een oecumenische rel werd

Zondag zijn prins Maurits en prinses Marilène 25 jaar getrouwd. De kerkelijke inzegening van dit huwelijk van een hervormde prins en een katholieke ministersdochter werd een oecumenische rel. Een reconstructie.