Luister naar

Nog minimaal drie jaar Kerkproeverij

Nieuws
De Kerkproeverij gaat ten minste nog drie jaar door. Dat heeft de Raad van Kerken besloten.
Eline Kuijper
zaterdag 4 januari 2020 om 15:45
Afbeelding
kerkproeverij

De Raad van Kerken wil ermee door blijven gaan, wegens het groeiende succes. Bij een Kerkproeverij houden kerken laagdrempelige diensten voor mensen die niet gewend zijn in een kerk te komen. Het is de bedoeling dat kerkleden vrienden, familie, collega’s of buren uitnodigen en de gemeente een gastvrije cultuur ontwikkelt.

Bij de laatste editie deden 480 parochies en kerken mee. Dit jaar wordt de vierde editie van de Kerkproeverij gehouden op zondag 11 oktober. Het kernteam dat de actie draagt verwacht dat het mogelijk is om te groeien naar 1500 deelnemende gemeenten en parochies in 2022.  

De Raad van Kerken werkt voor de Kerkproeverij samen met MissieNederland, Alpha Nederland, de IZB en de mediapartners EO en KRO-NCRV. <

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Hoe corona de viering van het avondmaal blijvend heeft veranderd

Corona heeft de viering van het avondmaal in veel kerken veranderd. ‘Als je niet uit één beker drinkt, mis je een belangrijk symbool van het avondmaal.’

Afbeelding

Deze drie dingen kun je deze week op het Graceland Festival doen

De spiritualiteit op het Graceland Festival, vanaf donderdag, is breed christelijk, maar met oog voor universele ervaringen die in alle religies te vinden zijn.

Afbeelding

Arjan Nobel weet nog precies hoe hij zich voelde toen hij Augustinus’ Belijdenissen las: overdonderd

Er zijn van die boeken waar je nooit op uitgekeken raakt. Voor historicus Arjan Nobel is dat de Belijdenissen van Augustinus. ‘Er zijn maar een paar boeken waar je echt stil van wordt. Dit is zo’n boek.’

Afbeelding

‘Grootste schade in Oekraïne niet door kapotte kerken, maar door verdwenen gemeenten’

Sinds de oorlog in Oekraïne begon zijn er zo’n vierhonderd baptistengemeenten verdwenen. Dat aantal ligt veel hoger dan het geschat aantal verwoeste kerkgebouwen - zo’n tweehonderd tot eind juli - doet vermoeden.

Afbeelding

Maria ligt op straat

Maria heeft vele gezichten op dit festival voor straatkunstenaars. Van een gerimpelde, gesluierde vrouw tot een hoogblonde Maria met haar handen voor haar blote borsten. Toch zijn ze allemaal herkenbaar als de moeder van Jezus.

Afbeelding

Vrouwen lopen vast in shariawetten en strijden voor hervorming

Een shariarechtbank in Maleisië veroordeelde Emilia Hanafi tot zeven dagen cel omdat ze haar kinderen op een andere dan afgesproken dag naar haar ex-man liet gaan. Ze ging in beroep bij de federale rechtbank, maar die stelde haar in het ongelijk.