Luister naar

Einde aan jaarlijkse Opwekking Kids

Nieuws
PUTTEN - Opwekking stopt met het jaarlijks uitbrengen van een kinder-cd, de Opwekking Kids. De kosten wegen niet langer tegen de baten op.
Gerard ter Horst
maandag 1 december 2014 om 21:19

Album nummer 25 stond op de rol, maar de stichting heeft besloten deze niet op de markt te brengen, liet adjunct-directeur Ruben Flach maandag weten. Naast de hoge kosten bleek het ieder jaar weer moeilijk een cd met uniek materiaal samen te stellen omdat er volgens hem alleen uit niet eerder gebruikte Nederlandse liederen werd gekozen.

Bovendien zit door voortgaande digitalisering de hele muziekmarkt in zwaar weer. Dat merkt Opwekking bij de verkoop van al haar cd's, wat voor de organisatie reden is voor 'ernstige bezinning'. Voor nu is het besluit genomen door te gaan met de jaarlijkse reguliere cd met nieuwe Opwekkingsliederen en met een cd voor jongeren.

Volgens Flach wil Opwekking in gesprek met andere muziekuitgevers en producers, omdat de stichting het wel belangrijk vindt dat nieuw muziekmateriaal voor kinderen beschikbaar blijft. 'Kinderwerk zit in ons DNA, we willen graag een kanaal blijven dat materiaal beschikbaar stelt en doorgeeft, al maken we het dan niet altijd zelf.'

Over de hele linie zoekt Opwekking naar nieuwe alternatieven om aan de ene kant de veranderende markt te blijven bedienen en aan de andere kant de daling van inkomsten via de huidige vormen van muziek en boeken op te vangen. Dat kan bijvoorbeeld door het digitale pakket verder uit te breiden, zegt Flach, maar feit is dat uitbreiding van het pakket tot nu toe veel minder oplevert. Bij een download worden bijvoorbeeld maar een paar nummers gekocht, in plaats van een hele cd.

Maar, stelt de adjunct-directeur gerust, er zijn geen plannen om bijvoorbeeld entree te gaan vragen voor de grote jaarlijkse Pinksterconferentie. Die wordt het komende voorjaar voor de 45e keer gehouden.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

'Homokwestie' lijkt niet uit te draaien op schisma bij methodisten in Verenigde Staten

Het is nog maar de vraag of uiteenlopende standpunten over homoseksuele relaties leiden tot een schisma binnen de United Methodist Church in de Verenigde Staten.

Afbeelding

Religieuze wanen komen vaker voor op de Biblebelt. 'Bevindelijk-gereformeerden behandelen is lastiger'

Denken dat je engelenvleugels hebt en kunt vliegen. Of doodsbang zijn dat de duivel je meeneemt. Bevindelijk gereformeerden hebben meer last van religieuze wanen. Maar professionele hulp zullen ze niet gauw inroepen.

Afbeelding

Evelyn Noltus is predikant van de Protestantse Johanneskerk in Leersum en speelt toneel

Evelyn Noltus (61) is predikant van de Protestantse Johanneskerk in Leersum en speelt toneel. ‘Het helpt mij in mijn rol als predikant om dingen te doen die spannend zijn.’

Afbeelding

Machtspositie Zweedse premier is geen bezwaar voor het pastorsambt van zijn vrouw

Zondag werd Birgitta Ed, echtgenote van de Zweedse premier Ulf Kristersson, bevestigd als predikant in de lutherse kerk. Het was emotioneel, maar niet vanwege de functie van haar man.

Afbeelding

Sally Azar (26) is de eerste Palestijnse vrouwelijke predikant: 'Stimulans voor jongeren en vrouwen'

Het was niet haar doel, maar ze wil best een rolmodel zijn voor jongeren en vrouwen in christelijke gemeenten. Sally Azar (26) is de eerste vrouwelijke Palestijnse predikant. ‘Ik verwacht geen gemakkelijke weg.’

Afbeelding

Waarom theologen Dorina Nauta en Dolf te Velde niet zonder de kerk kunnen. 'Je zit in een ritme, dat helpt mij'

Kerkverlating? Geloven buiten de kerk? Minder diensten? Dolf te Velde en Dorina Nauta doen er niet aan mee. Zij vertellen waarom zij met plezier naar de kerk gaan. Zelfs als ze druk zijn, of liever zouden gaan sporten.