Luister naar

Nazorg bij Stichting JijDaar! na poplezing

Nieuws
DOORN - Poplezingen van de reformatorische stichting JijDaar! hebben 'zo'n impact op bezoekers dat nazorg nodig is'.
religie
donderdag 3 februari 2011 om 18:30
Nazorg bij Stichting JijDaar! na poplezing
Nazorg bij Stichting JijDaar! na poplezing

De organisatie gaat met predikanten geestelijke hulp bieden. JijDaar! houdt jongerenavonden over onder meer de duistere kant van popmuziek.

Voorzitter van de zogenaamde luisterend-oorgroep is de hersteld-hervormde zendingspredikant K. Klopstra uit Elst (U).

Reden voor het starten van de nazorggroep zijn de vele vragen van jongeren na het houden van de nieuwe poplezing van de stichting. Veel jongeren zijn geschokt door het zien van de beelden en teksten en het horen van de muziek, die bij de lezing hoort. Doordat de boodschap van het evangelie op een heldere bijbelse wijze wordt gebracht, komen ze in conflict met het leven dat zij leiden en raken ze in verwarring, aldus de stichting.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Hoe corona de viering van het avondmaal blijvend heeft veranderd

Corona heeft de viering van het avondmaal in veel kerken veranderd. ‘Als je niet uit één beker drinkt, mis je een belangrijk symbool van het avondmaal.’

Afbeelding

Deze drie dingen kun je deze week op het Graceland Festival doen

De spiritualiteit op het Graceland Festival, vanaf donderdag, is breed christelijk, maar met oog voor universele ervaringen die in alle religies te vinden zijn.

Afbeelding

Arjan Nobel weet nog precies hoe hij zich voelde toen hij Augustinus’ Belijdenissen las: overdonderd

Er zijn van die boeken waar je nooit op uitgekeken raakt. Voor historicus Arjan Nobel is dat de Belijdenissen van Augustinus. ‘Er zijn maar een paar boeken waar je echt stil van wordt. Dit is zo’n boek.’

Afbeelding

‘Grootste schade in Oekraïne niet door kapotte kerken, maar door verdwenen gemeenten’

Sinds de oorlog in Oekraïne begon zijn er zo’n vierhonderd baptistengemeenten verdwenen. Dat aantal ligt veel hoger dan het geschat aantal verwoeste kerkgebouwen - zo’n tweehonderd tot eind juli - doet vermoeden.

Afbeelding

Maria ligt op straat

Maria heeft vele gezichten op dit festival voor straatkunstenaars. Van een gerimpelde, gesluierde vrouw tot een hoogblonde Maria met haar handen voor haar blote borsten. Toch zijn ze allemaal herkenbaar als de moeder van Jezus.

Afbeelding

Vrouwen lopen vast in shariawetten en strijden voor hervorming

Een shariarechtbank in Maleisië veroordeelde Emilia Hanafi tot zeven dagen cel omdat ze haar kinderen op een andere dan afgesproken dag naar haar ex-man liet gaan. Ze ging in beroep bij de federale rechtbank, maar die stelde haar in het ongelijk.