Enkele honderden bezoekers mis Q-koorts

Nieuws
DEN BOSCH - Ongeveer 250 mensen hebben donderdagmiddag de speciale mis bijgewoond die bisschop Antoon Hurkmans heeft opgedragen in de Sint-Jan in Den Bosch.
anp
donderdag 31 december 2009 om 16:07
Enkele honderden bezoekers mis Q-koorts
Enkele honderden bezoekers mis Q-koorts

De mis werd gehouden om mensen te ondersteunen die getroffen zijn door de Q-koorts. Duizenden geiten en schapen worden in deze periode afgemaakt omdat ze de gevaarlijke Q-koortsbacterie kunnen verspreiden. Voor boeren en hun families betekent dit een enorme klap, financieel en emotioneel.

Minister van Landbouw Gerda Verburg en commissaris van de Koningin Wim van de Donk waren ook naar de mis gekomen. Volgens een woordvoerder van de bisschop was de stemming tijdens de bijeenkomst ,,goed, saamhorig en gericht op de toekomst''.

 

nd

Een verslag van de Q-koortsmis kunt u lezen in het Nederlands Dagblad van zaterdag 2 januari 2010. Klik op de button Kopen als u deze krant wilt kopen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Youp van ‘t Hek wordt soms bloednerveus van christenen. ‘Het is een gok om wel of niet in de hemel te geloven’

‘Waartoe zijn we op aarde? Wij zijn op aarde om God te dienen en om hier en in het hiernamaals gelukkig te zijn. Goed geschreven hoor, maar of er echt een hiernamaals is, weet je pas als je dood bent.’

Afbeelding

Hulpfonds voor mensen met geldnood: ‘Ouderlingen gevraagd alert te zijn op armoede’

Kerken in Ede proberen mensen met financiële zorgen te helpen, onder meer door een ‘energiefonds’ op te richten. Intussen wordt ook nagedacht over klusteams die minima helpen hun huis te isoleren.

Afbeelding

Dierendag: als er paarden langskomen in de Bijbel, is er eigenlijk altijd ellende

De Bijbel praat ‘ontzettend negatief’ over paarden. Maar waarom eigenlijk? Voor Dierendag zocht theoloog en ND-redacteur Dick Schinkelshoek dit uit. ‘Een paard is macht, een paard is: denken dat je wat bent.’

Afbeelding

Evangelisch Nederland over InSalvation-ophef: ‘Er zijn alleen maar verliezers’

De ophef rondom de christelijke band InSalvation maakt veel los. Toch benadrukken kopstukken uit evangelische kringen tegen het Nederlands Dagblad dat er in de kerk verschillend gedacht mag worden over seksualiteit.

Afbeelding

Johan Graafland over dieren en de kerk. ‘In Genesis 1 stond vlees niet op het menu van de mens’

In de samenleving is volop aandacht voor dierenwelzijn, de milieuproblematiek en duurzaamheid. Daarom zou het er in de kerk ook over moeten gaan, vindt econoom, ethicus en theoloog Johan Graafland.

Afbeelding

Homoseksuele dominee Alexander Noordijk ‘heel erg verdrietig’ na afzegging InSalvation. ‘Ik dacht: niet opnieuw, niet weer’

‘Als een deur die voor mijn neus werd dichtgeslagen.’ Zo voelde de weigering van gospelband InSalvation voor predikant Alexander Noordijk. ‘We hebben gebeden en gehuild. Toen zijn we ‘Vul dit huis met Uw glorie’ gaan zingen.’