Luister naar

Remmen voor een non

Nieuws
KEULEN - De verkeersproblemen tijdens de gisteren afgesloten room-katholieke Wereldjongerendagen werden met de dag erger: trams stonden stil bij overvolle perrons en op het centraal station was er vaak geen doorkomen aan. Maar de sfeer in Keulen kan niet stuk, stelde het lokale dagblad de Kölner Stadt-Anzeiger vast.
van onze redactie kerk
maandag 22 augustus 2005 om 09:27

,,Het is verbazend hoe snel een stad kan veranderen, hoe ze plotseling een stuk van haar onverschilligheid en onachtzaamheid aflegt. Hoe vanzelfsprekend een cabriolet afremt omdat bij een bushalte een Braziliaanse non wat hulpeloos op een stadskaart kijkt. De bestuurder, merk-zonnenbril en strak geknipt, rijdt haar met een noodgang naar de Rijnpromenade.

Automobilisten, die normaal ongelofelijke haast hebben, stoppen bij een zebra voor groen licht, omdat een groep Fransen met een gigantische roze opblaashand midden op de weg het verkeer tegenhoudt. Geen getoeter, geen gescheld. Ze zwaaien vriendelijk naar elkaar. (...)

Zelfs buren die elkaar normaal niet eens groeten, hebben nu een gespreksonderwerp, omdat vier Portugezen bij hen twee-aan-twee zijn ondergebracht.''

Keulen stond op z'n kop. ,,Het zou prachtig zijn als de stad van de sfeer in het dagelijks leven zou kunnen vasthouden'', aldus de krant.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Scherpe kritiek uit de Joodse kring. Hoofdredacteur Nieuw Israëlitisch Weekblad: 'Kappen met de PKN'

De Joodse gemeenschap moet de relaties met de Protestantse Kerk verbreken, vindt Esther Voet, hoofdredacteur van het Nieuw Israëlitisch Weekblad. De felicitaties bij de 75e verjaardag van Israël noemt ze ‘hypocriet’.

Afbeelding

Kerken krijgen straks geen lastige vragen meer van de bank

Doordat banken moeten voorkomen dat het financiële systeem wordt misbruikt om geld wit te wassen, krijgen ook goedwillende partijen als kerken soms lastige vragen. Dat moet anders, vindt De Nederlandsche Bank.

Afbeelding

Kerken gaan lastige vragen niet uit de weg, ziet minister Hanke Bruins Slot bij symposium over slavernij

Minister Hanke Bruins Slot ziet ruimte voor kerken om een verbindende rol te spelen in het proces na de komma. ‘De kerk heeft toegang tot de spirituele leefwereld van mensen. Dat is waardevol.’

Afbeelding

Etnisch geweld in Noordoost-India treft vooral christenen: honderden kerken afgebrand

Vooral christenen lijken het slachtoffer van etnisch geweld in Manipur, een noordoostelijke deelstaat van India. Het is er al een maand onrustig. Volgens berichten zijn er drie- tot vierhonderd kerken afgebrand.

Afbeelding

Chatbots kunnen in de rol van Jezus met je appen. Maar hoe weet je of de bijbeluitleg van een chatbot klopt?

Je kunt nu appen met Jezus, belooft een Utrechts bedrijf. Een chatbot ‘ontworpen met de eigenschappen van Jezus’ kan direct antwoord geven op geloofsvragen. Gaan gelovigen straks echt AI als stem van God beschouwen?

Afbeelding

Podcast | Elisa liet koning Joas met zijn pijlen op de grond slaan. Waarom eigenlijk?

Aan het eind van zijn leven zocht de profeet Elisa koning Joas op. Hij liet hem een pijl uit het raam schieten, met zijn pijlen op de grond slaan en werd toen plotseling boos op hem. Wat kunnen christenen hier van leren?