Luister naar

Klaas van der Kamp secretaris RvK

Nieuws
UTRECHT - Klaas van der Kamp is benoemd tot algemeen secretaris van de Raad van Kerken in Nederland. Van der Kamp is oud-adjunct-hoofdredacteur van het Friesch Dagblad en predikant in de Protestantse Kerk in Nederland. De benoeming gaat op 1 maart in.
van onze redactie kerk
vrijdag 18 januari 2008 om 19:31

Dat heeft de raad gisteren bekendgemaakt bij de jaarlijkse Oecumenelezing in Utrecht.

Van der Kamp (48) volgt Ineke Bakker op, die in oktober directeur van de ontwikkelingsorganisatie Oikos werd.

Van der Kamp werkte de laatste vijf jaar bij uitgeverij Jongbloed in Heerenveen en het Nederlands Bijbelgenootschap in Haarlem. Hij heeft zich in die functie vooral beziggehouden met de Nieuwe Bijbelvertaling (NBV), die in 2004 verscheen.

Behalve journalist is Van der Kamp hervormd predikant in Zwaagwesteinde en secretaris van de hervormde Provincale Kerkvergadering Overijssel geweest.

Ook was hij voorzitter van de Raad van Kerken in Overijssel. Van der Kamp is de vierde algemeen secretaris van de raad, die dit jaar zijn veertigjarig bestaan viert.

Eerder vervulden Herman Fiolet (1969-1985), Wim van der Zee (1985-1995) en Ineke Bakker die functie. In de raad werken zeventien kerkgenootschappen samen, waarvan de Protestantse Kerk de grootste is.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Evangelische leiders uit Europa ontmoeten elkaar op congres. ‘Het wordt spannend als het gaat over homoseksualiteit’

Hoe gaan evangelicale christenen in Europa om met vluchtelingen, klimaat, de oorlog in Oekraïne en polarisatie? Rondom die vraag ontmoeten 280 evangelische leiders elkaar deze week in Sarajevo.

Afbeelding

Youp van ‘t Hek wordt soms bloednerveus van christenen. ‘Het is een gok om wel of niet in de hemel te geloven’

‘Waartoe zijn we op aarde? Wij zijn op aarde om God te dienen en om hier en in het hiernamaals gelukkig te zijn. Goed geschreven hoor, maar of er echt een hiernamaals is, weet je pas als je dood bent.’

Afbeelding

Hulpfonds voor mensen met geldnood: ‘Ouderlingen gevraagd alert te zijn op armoede’

Kerken in Ede proberen mensen met financiële zorgen te helpen, onder meer door een ‘energiefonds’ op te richten. Intussen wordt ook nagedacht over klusteams die minima helpen hun huis te isoleren.

Afbeelding

Dierendag: als er paarden langskomen in de Bijbel, is er eigenlijk altijd ellende

De Bijbel praat ‘ontzettend negatief’ over paarden. Maar waarom eigenlijk? Voor Dierendag zocht theoloog en ND-redacteur Dick Schinkelshoek dit uit. ‘Een paard is macht, een paard is: denken dat je wat bent.’

Afbeelding

Evangelisch Nederland over InSalvation-ophef: ‘Er zijn alleen maar verliezers’

De ophef rondom de christelijke band InSalvation maakt veel los. Toch benadrukken kopstukken uit evangelische kringen tegen het Nederlands Dagblad dat er in de kerk verschillend gedacht mag worden over seksualiteit.

Afbeelding

Johan Graafland over dieren en de kerk. ‘In Genesis 1 stond vlees niet op het menu van de mens’

In de samenleving is volop aandacht voor dierenwelzijn, de milieuproblematiek en duurzaamheid. Daarom zou het er in de kerk ook over moeten gaan, vindt econoom, ethicus en theoloog Johan Graafland.