Luister naar

Stilgezet: Prediker 10:1 – 1 Korintiërs 1:30 - Mijn wijsheid

Nieuws
-
vrijdag 30 september 2016 om 03:00

Prediker 10:1 – 1 Korintiërs 1:30

Een kostbare zalf bederft al door één dode vlieg, een beetje dwaasheid maakt de beste wijsheid ranzig. – Christus Jezus is dankzij God onze wijsheid geworden.

Pas op voor het kleinste beetje bederf in je zalf. Eén dode vlieg is al genoeg. Straks smeert hij niet meer soepel uit over je huid en wordt de fijne geur aangetast door een vleugje stank.

Pas op voor het kleinste beetje bederf in je denken. Eén hatelijke gedachte is al genoeg. Eén vooroordeel, één leugentje, één vlaag van jaloezie – en je wijsheid verliest zijn diepgang, zijn openheid. Wat flap ik er vaak iets uit. Wat val ik vaak anderen in de rede. Wat vul ik vaak in voor een ander. Hoe moet ík ooit wijs worden!

Wat een diep geheim dat Christus mijn wijsheid geworden is. Als ik in Hem leef, straalt Hij door mij heen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Hoe corona de viering van het avondmaal blijvend heeft veranderd

Corona heeft de viering van het avondmaal in veel kerken veranderd. ‘Als je niet uit één beker drinkt, mis je een belangrijk symbool van het avondmaal.’

Afbeelding

Deze drie dingen kun je deze week op het Graceland Festival doen

De spiritualiteit op het Graceland Festival, vanaf donderdag, is breed christelijk, maar met oog voor universele ervaringen die in alle religies te vinden zijn.

Afbeelding

Arjan Nobel weet nog precies hoe hij zich voelde toen hij Augustinus’ Belijdenissen las: overdonderd

Er zijn van die boeken waar je nooit op uitgekeken raakt. Voor historicus Arjan Nobel is dat de Belijdenissen van Augustinus. ‘Er zijn maar een paar boeken waar je echt stil van wordt. Dit is zo’n boek.’

Afbeelding

‘Grootste schade in Oekraïne niet door kapotte kerken, maar door verdwenen gemeenten’

Sinds de oorlog in Oekraïne begon zijn er zo’n vierhonderd baptistengemeenten verdwenen. Dat aantal ligt veel hoger dan het geschat aantal verwoeste kerkgebouwen - zo’n tweehonderd tot eind juli - doet vermoeden.

Afbeelding

Maria ligt op straat

Maria heeft vele gezichten op dit festival voor straatkunstenaars. Van een gerimpelde, gesluierde vrouw tot een hoogblonde Maria met haar handen voor haar blote borsten. Toch zijn ze allemaal herkenbaar als de moeder van Jezus.

Afbeelding

Vrouwen lopen vast in shariawetten en strijden voor hervorming

Een shariarechtbank in Maleisië veroordeelde Emilia Hanafi tot zeven dagen cel omdat ze haar kinderen op een andere dan afgesproken dag naar haar ex-man liet gaan. Ze ging in beroep bij de federale rechtbank, maar die stelde haar in het ongelijk.