Luister naar

Nieuw-Apostolische Kerk sluit zich aan bij landelijke Raad van Kerken

Nieuws
De Nieuw-Apostolische Kerk in Nederland heeft zich aangesloten bij de landelijke Raad van Kerken.
Gerald Bruins
dinsdag 20 september 2016 om 16:00

Amersfoort

Met de toetreding van de nieuw-apostolischen komt het aantal lidkerken van de kerkelijke koepelorganisatie op zeventien.

De Nieuw-Apostolische Kerk telt 63 gemeenten in Nederland, met in totaal ruim tienduizend leden. De kerk is ook verantwoordelijk voor gemeenten in Vlaanderen (2), Suriname (9), de Nederlandse Antillen (3) en Malta (1). Wereldwijd kent het kerkgenootschap negen miljoen leden.

De kerk besteedt veel aandacht aan de zending en de verwachting van de wederkomst van Christus. ‘Na in de vorige eeuw aanvankelijk wat naar binnen gericht te zijn geweest, heeft de kerk zich vanaf de eeuwwisseling steeds verder opengesteld voor oecumenische samenwerking’, aldus de Raad van Kerken. De laatste uitbreiding van de Raad, die een spreekbuis is voor overheid en media, vond plaats in 2013. <

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Chatbots kunnen in de rol van Jezus met je appen. Maar hoe weet je of de bijbeluitleg van een chatbot klopt?

Je kunt nu appen met Jezus, belooft een Utrechts bedrijf. Een chatbot ‘ontworpen met de eigenschappen van Jezus’ kan direct antwoord geven op geloofsvragen. Gaan gelovigen straks echt AI als stem van God beschouwen?

Afbeelding

Podcast | Elisa liet koning Joas met zijn pijlen op de grond slaan. Waarom eigenlijk?

Aan het eind van zijn leven zocht de profeet Elisa koning Joas op. Hij liet hem een pijl uit het raam schieten, met zijn pijlen op de grond slaan en werd toen plotseling boos op hem. Wat kunnen christenen hier van leren?

Afbeelding

Otto is pionier, predikant en dirigent van een koor: 'Een koor zingt op complimenten'

Otto Grevink (46), pionier en ambulant predikant, dirigeert het koor Laudate Dominum. ‘Ik vind het machtig mooi om met een groep bezig te zijn.’

Afbeelding

Hoe het prinselijk huwelijk tussen Maurits en Marilène een oecumenische rel werd

Zondag zijn prins Maurits en prinses Marilène 25 jaar getrouwd. De kerkelijke inzegening van dit huwelijk van een hervormde prins en een katholieke ministersdochter werd een oecumenische rel. Een reconstructie.

Afbeelding

Kamperen en Pinksteren vieren kan ook in Friesland. 'We horen vaak: heerlijk, wat een rust hier'

Duizenden christenen zetten dit weekend hun tent op bij Opwekking. Wie zich thuisvoelt bij een wat kleinschaliger pinksterconferentie kan terecht bij het Pinksterfeest 316. ‘We zijn kleiner, waardoor er meer rust is.’

Afbeelding

Vijf redenen waarom mensen twijfelen aan het christelijk geloof. Slechts eentje lijkt echt belangrijk

Het christelijk geloof heeft een 'merkprobleem'. Je kunt zoals de overleden dominee Tim Keller nog zo helder de relevantie uitleggen, zolang gelovigen de naam houden harteloos te zijn, is dat dweilen met de kraan open.