Luister naar

Vrouw leidt Leger des Heils Nederland

Nieuws
Het Leger des Heils in Nederland heeft voor het eerst een vrouwelijke landelijk leider. De Deense Hannelise Tvedt (62) is geïnstalleerd als commandant van het Leger in Nederland, Tsjechië en Slowakije.
Hilbert Meijer
maandag 10 september 2018 om 11:41
Hannelise Tvedt
Hannelise Tvedt leger des heils

Almere

Dat maakte het Leger des Heils maandagochtend bekend. Het Leger des Heils bestaat uit een kerkgenootschap en vier stichtingen op het gebied van onder meer welzijnswerk en gezondheidszorg. Hannelise Tvedt geeft leiding aan het geheel van het Leger des Heils in Nederland, Tsjechië en Slowakije. Ze volgt Hans van Vliet op, die deze functie sinds 2010 had.

De installatie van Tvedt vond afgelopen vrijdag plaats in het kerkgebouw van het Leger des Heilskorps in ­Almere. Tvedt is afkomstig uit Denemarken en zat eerder als chef-secretaris al in het bestuur van het Leger des Heils in Nederland. De afgelopen jaren was ze commandant van het Leger des Heils in Denemarken en Groenland.

Een van de doelen van de nieuwe commandant is een jongere doelgroep te bereiken. ‘We zullen de aansluiting moeten vinden bij de jonge generatie’, zegt Tvedt in een verklaring. ‘Waar willen jonge mensen op dit moment bij betrokken worden? Wat vinden zij belangrijk om zich hard voor te maken? Jonge mensen moeten een doel vinden om voor te vechten, en wij moeten hen daarbij helpen. Ook als dat verandering betekent. Het Leger des Heils is geen club, waar je je vooral fijn bij moet voelen. We zijn een echt leger en we zijn in oorlog. Er is nog steeds een strijd gaande tussen goed en kwaad. En wij kunnen deel zijn van de overwinning.’ <

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Migrantenkerken doen 'buitengewoon werk', maar ondertussen kunnen ze niet ademhalen

Meer dan dertig migrantenpastors kwamen maandag samen in Amsterdam, velen zitten met zorgen rondom huisvesting. 'We moeten voor de overheid economisch uitdrukken hoeveel we doen in de buurt.'

Afbeelding

Hoe een moslimprotest trekken krijgt van een processie. 'Stop het haatzaaien tegen moslims. Amen'

Ruim duizend moslims demonstreerden zondag in Den Haag tegen een recente actie waarbij anti-islamgroep Pegida een Koran verscheurde. ’De Koran is de genade van God, daar dien je van af te blijven.’

Afbeelding

Hoe krijg ik mijn kinderen mee naar de kerk? Vijf vragen en antwoorden. 'Zingen ze niet mee? Ook goed'

In veel christelijke gezinnen is het een wekelijks ritueel: moeten de vraag of de kinderen wel of niet mee naar de kerk? Zo ga je om met kindermomenten, wel of niet meezingen en tieners zonder vrienden in de kerk.

Afbeelding

Kerken en het slavernijverleden op Curaçao: 'Er was een sociale kloof, maar iedereen had elkaar ook nodig'

Het is het jaar van excuses voor het slavernijverleden en van herdenking van het einde van de slavernij. Hoe gaan kerken op Curaçao met dat verleden om? ‘Er wordt nog steeds onderscheid gemaakt op basis van huidskleur.’

Afbeelding

Leonard is vanaf zijn geboorte blind: 'Het idee dat ik straks mijn vrouw en kinderen kan zien, geeft mij troost'

‘Als Jezus nu zou leven … zou ik dan naar Hem toe gaan om genezing te ontvangen? Ik weet het niet zo goed.’ Leonard (30) kijkt onbewust langs je heen, als je met hem praat. Hij is blind.

Afbeelding

In Memoriam: Ioannis Zizioulas (1931-2023), theoloog van de eucharistie en van de schepping

Hij gold als een van de meest vooraanstaande en invloedrijke hedendaagse oosters-orthodoxe theologen. Ioannis Zizioulas overleed woensdag aan de complicaties van een covidbesmetting.