Luister naar

Kleiklooster opent nieuwe pop-uplocatie

Nieuws
Het christelijke Kleiklooster in de Amsterdamse Bijlmer krijgt een nieuwe pop-uplocatie in de Amsterdamse Poort. Ook lanceert het klooster naast het eigen kloosterbier een nieuw product: Kleiburg Koffie.
redactie nd
woensdag 9 januari 2019 om 12:11

Amsterdam

Het Kleiklooster ging in 2015 van start als leefgemeenschap in een Bijlmerflat, geïnspireerd door oude kloostertradities. Met de nieuwe locatie in de Amsterdamse Poort, die in maart 2019 de deuren opent, heeft de Kleiburg-gemeenschap als voornaamste doel dat mensen in contact komen met het klooster. ‘De nieuwe Kleiburg pop-uplocatie is een mooie volgende stap waar we de waarden willen uitdragen van het Kleiklooster: een gastvrije plek waar we mensen verwelkomen’, zegt abt Johannes van den Akker.

Met Kleiburg Koffie wil het klooster na de eigen brouwerij een nieuwe stap zetten in ‘het bouwen van een organisatie die ambachtelijke producten maakt, waarbij circulair ondernemen centraal staat: het creëren van plekken waar aandacht is voor mens, product en omgeving, net zoals vroeger de kloosters deden’. <

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Briefjes krijgen uit de hemel, veel gelovigen verlangen ernaar. Gaat AI daarvoor zorgen?

Je kunt nu appen met Jezus, belooft een Utrecht bedrijf. Een chatbot ‘ontworpen met de eigenschappen van Jezus’ kan direct antwoord geven op geloofsvragen. Gaan gelovigen straks echt AI als stem van God beschouwen?

Afbeelding

Podcast | Elisa liet koning Joas met zijn pijlen op de grond slaan. Waarom eigenlijk?

Aan het eind van zijn leven zocht de profeet Elisa koning Joas op. Hij liet hem een pijl uit het raam schieten, met zijn pijlen op de grond slaan en werd toen plotseling boos op hem. Wat kunnen christenen hier van leren?

Afbeelding

Hoe stop ik met roddelen? 'Iemand die roddelt zegt meer over zichzelf dan over de ander'

Roddelen drijft mensen uit elkaar. Wilkin van de Kamp is oprichter van de christelijke organisatie Vrij Zijn. Hij schreef het boek ‘Roddelen doe ik niet’. Vandaag: zeven manieren om een roddelvrije zone te creëren.

Afbeelding

Otto is pionier, predikant en dirigent van een koor: 'Een koor zingt op complimenten'

Otto Grevink (46), pionier en ambulant predikant, dirigeert het koor Laudate Dominum. ‘Ik vind het machtig mooi om met een groep bezig te zijn.’

Afbeelding

Kan Opwekking nóg meer bezoekers kwijt? De organisatoren gaan het zeker onderzoeken

De organisatie van de pinksterconferentie van stichting Opwekking gaat onderzoeken of het mogelijk is verder op te schalen. Afgelopen zondag moest de organisatie nee verkopen, omdat het terrein ‘vol’ was.

Afbeelding

Hoe het prinselijk huwelijk tussen Maurits en Marilène een oecumenische rel werd

Zondag zijn prins Maurits en prinses Marilène 25 jaar getrouwd. De kerkelijke inzegening van dit huwelijk van een hervormde prins en een katholieke ministersdochter werd een oecumenische rel. Een reconstructie.