Luister naar

Straf voor ex-jeugdwerker House of Heroes blijft staan

Nieuws
Het gerechtshof in Arnhem handhaaft in hoger beroep het vonnis van de rechtbank in Zutphen tegen een voormalig jeugdwerker van de charismatische gemeente House of Heroes. De man heeft zich schuldig gemaakt aan seksueel misbruik van zijn pleegdochter.
Rick Moeliker
vrijdag 25 januari 2019 om 11:34

Arnhem

Dit betekent dat de veroordeling tot veertien maanden onvoorwaardelijke celstraf en het betalen van een schadevergoeding van ruim 26.000 euro aan het slachtoffer blijft staan. ­Michael D. nam het slachtoffer, dat bij hem in de kerk zat, op haar vijftiende aan als pleegdochter. Hij maakte zich tussen januari 2010 en september 2015 schuldig aan ontucht en seksueel misbruik. De rechtbank achtte dit al bewezen. D. stelde zich tegen haar op als een vaderfiguur en een profeet die handelde in de opdracht van God. Na ontuchtige handelingen wilde hij samen met haar bidden en de zonden belijden.

Het misbruik kwam aan het licht toen D. en zijn pleegdochter beiden actief waren bij het jeugdwerk van House of Heroes. <

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

'Heb het leven lief': de Zwolse Oosterkerk viert dat met een Toon Hermans-dienst

'Mijn vader was ook predikant. Mijn moeder en hij konden smakelijk lachen om Toon Hermans en ook meevoelen met zijn serieuze teksten. Maar een kerkdienst met zijn werk erin, nee, dat zou niet denkbaar zijn geweest.'

Afbeelding

Tienden geven: Joris en Annemarie doen het. Hoe Bijbels is dat en is het nog van deze tijd?

Tien procent van je salaris weggeven. Joris is niet christelijk, maar doet dat toch. Annemarie is wél christen, maar kiest ervoor vooral haar tijd te ‘doneren’. Hoe letterlijk is de Bijbelse opdracht om tienden te geven?

Afbeelding

Van bed en breakfast tot boulderhal: steeds meer kerkgebouwen krijgen een andere functie

Steeds meer kerkgebouwen verliezen hun religieuze doel en krijgen een andere bestemming: 1849 kerken hebben inmiddels een andere bestemming, of krijgen deze binnenkort. ‘Een bordeel in de kerk kunnen we niet goedkeuren.’

Afbeelding

'Homokwestie' lijkt niet uit te draaien op schisma bij methodisten in Verenigde Staten

Het is nog maar de vraag of uiteenlopende standpunten over homoseksuele relaties leiden tot een schisma binnen de United Methodist Church in de Verenigde Staten.

Afbeelding

Religieuze wanen komen vaker voor op de Biblebelt. 'Bevindelijk-gereformeerden behandelen is lastiger'

Denken dat je engelenvleugels hebt en kunt vliegen. Of doodsbang zijn dat de duivel je meeneemt. Bevindelijk gereformeerden hebben meer last van religieuze wanen. Maar professionele hulp zullen ze niet gauw inroepen.

Afbeelding

Evelyn Noltus is predikant van de Protestantse Johanneskerk in Leersum en speelt toneel

Evelyn Noltus (61) is predikant van de Protestantse Johanneskerk in Leersum en speelt toneel. ‘Het helpt mij in mijn rol als predikant om dingen te doen die spannend zijn.’