Luister naar

Internationale jongerenontmoeting Global Friendship komt naar Amsterdam

Nieuws
De internationale jongerenontmoeting Global Friendship is volgend jaar in Amsterdam. Dat werd zondag bekendgemaakt na de editie van dit jaar in het Poolse Krakau.
Rick Moeliker
maandag 22 juli 2019 om 08:43

Krakau

De jongerenontmoeting voor vrede is een initiatief van meer dan duizend jongeren uit zestien Europese landen en georganiseerd door de katholieke gemeenschap Sant'Egidio. Het doel van de beweging is het tegengaan van elke vorm van racisme en geweld.

De deelnemers legden daarom dit jaar kransen bij het monument voor de slachtoffers die zijn gevallen in concentratiekamp Auschwitz-Birkenau. ‘Alleen wie het verleden niet kent, is gedoemd het te herhalen. Wij, jongeren van Global Friendship, kennen de verschrikkelijke geschiedenis van Europa op deze plek, en willen iedere dag bewerkers van vrede, peacemakers, zijn’, aldus een verklaring bij het leggen van de kransen.

De jongeren hebben in Krakau hun zorgen geuit over de opleving van antisemitische en racistische vooroordelen, de verspreiding van onverdraagzaamheid en de groei van nationalistische, xenofobe en fascistische bewegingen. <

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Franciscus vergelijkt oorlog in Oekraïne met Holocaust: ‘De geschiedenis herhaalt zich’

Paus Franciscus heeft de oorlog in Oekraïne vergeleken met de Holocaust, specifiek de operatie Reinhard in Polen waarbij tot 2 miljoen mensen om het leven werden gebracht. De meeste slachtoffers waren Joods.

Afbeelding

Zondagsrust 2.0? ‘Gooi de winkels dicht en voer weer een nationale rustdag in’

Is de zondagsrust bezig aan een heropleving? Het lijkt een nieuwe trend, met name op sociale media: influencers en jongeren kiezen - elk met hun eigen motivatie - voor de herinvoering van een wekelijkse rustdag.

Afbeelding

Steffi de Pous heeft tattoo met ‘ik ben de beste’: ‘Het is heftig dat we vaak aan onszelf twijfelen’

Wat is uw houvast in leven en sterven? Bekende Nederlanders geven antwoord op deze vraag. Vandaag: Steffi de Pous (39), oprichter van hulporganisatie Because We Carry en voormalig presentatrice en model.

Afbeelding

Quiet 500 strijdt met warme woonkamers tegen stille armoede. ‘Ik eet alleen maar patat’

Kun je de kapper niet betalen of heb je geen winterjas? De vrijwilligers van de Quiet 500 proberen te helpen, niet zelden vanuit hun katholieke geloof. Een aantal van Nederlands allerrijksten helpt inmiddels dapper mee.

Afbeelding

Drugsbende in Birmingham gebruikt christelijke dekmantel

De Britse politie meldt dat criminelen in Birmingham een christelijke groepering gebruikten om een grote partij cannabis te importeren. Voor twee miljoen pond drugs ging via Vision Christian Ministries.

Afbeelding

Amerikaanse MAF-piloot vast in Mozambique, nog geen officiële aanklacht ingediend

Een Amerikaanse piloot wordt in het Afrikaanse land Mozambique vastgehouden, meldt de Mission Aviation Fellowship (MAF). Ryan Koher werkt bij die christelijke hulporganisatie.