Kamperen en Pinksteren vieren kan ook in Friesland. ‘We horen vaak: heerlijk, wat een rust hier’

Achtergrond
Duizenden christenen zetten dit weekend hun tent op bij Opwekking. Wie zich beter thuisvoelt bij een wat kleinschaliger pinksterconferentie kan terecht bij Pinksterfeest 316. ‘We zijn kleiner, waardoor er meer rust is.’
Julia Schipper
donderdag 25 mei 2023 om 17:28 aangepast 26 mei 2023 07:00
Pinksterfeest 316 vorig jaar. 'Je deelt al snel lief en leed met elkaar en het voelt alsof je familie wordt.’
Pinksterfeest 316 vorig jaar. 'Je deelt al snel lief en leed met elkaar en het voelt alsof je familie wordt.’ beeld Pinksterfeest 316

Een weekend vol met diensten, seminars en aanbidding. Wie het programma van Pinksterfeest 316 leest, kan niet ontkennen dat de overeenkomsten met de drukbezochte Pinksterconferentie Opwekking groot zijn. Dat kan ook niet anders, zegt Willem Jongsma, algemeen coördinator van Pinksterfeest 316. ‘We hebben hetzelfde doel: dat mensen opnieuw aangevuurd worden door de Heilige Geest.’

Toch onderscheidt het evenement in het Friese Wijnjewoude zich van Opwekking. ‘We richten ons op Noord-Nederland en proberen contacten te onderhouden met de kleine dorpen hier in de buurt’, licht de organisator toe. ‘Ook zijn we veel kleiner, waardoor er meer rust en overzicht is op het terrein. De tenten waar de seminars plaatsvinden staan in een cirkel..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Briefjes krijgen uit de hemel, veel gelovigen verlangen ernaar. Gaat AI daarvoor zorgen?

Je kunt nu appen met Jezus, belooft een Utrecht bedrijf. Een chatbot ‘ontworpen met de eigenschappen van Jezus’ kan direct antwoord geven op geloofsvragen. Gaan gelovigen straks echt AI als stem van God beschouwen?

Afbeelding

Podcast | Elisa liet koning Joas met zijn pijlen op de grond slaan. Waarom eigenlijk?

Aan het eind van zijn leven zocht de profeet Elisa koning Joas op. Hij liet hem een pijl uit het raam schieten, met zijn pijlen op de grond slaan en werd toen plotseling boos op hem. Wat kunnen christenen hier van leren?

Afbeelding

Hoe stop ik met roddelen? 'Iemand die roddelt zegt meer over zichzelf dan over de ander'

Roddelen drijft mensen uit elkaar. Wilkin van de Kamp is oprichter van de christelijke organisatie Vrij Zijn. Hij schreef het boek ‘Roddelen doe ik niet’. Vandaag: zeven manieren om een roddelvrije zone te creëren.

Afbeelding

Otto is pionier, predikant en dirigent van een koor: 'Een koor zingt op complimenten'

Otto Grevink (46), pionier en ambulant predikant, dirigeert het koor Laudate Dominum. ‘Ik vind het machtig mooi om met een groep bezig te zijn.’

Afbeelding

Kan Opwekking nóg meer bezoekers kwijt? De organisatoren gaan het zeker onderzoeken

De organisatie van de pinksterconferentie van stichting Opwekking gaat onderzoeken of het mogelijk is verder op te schalen. Afgelopen zondag moest de organisatie nee verkopen, omdat het terrein ‘vol’ was.

Afbeelding

Hoe het prinselijk huwelijk tussen Maurits en Marilène een oecumenische rel werd

Zondag zijn prins Maurits en prinses Marilène 25 jaar getrouwd. De kerkelijke inzegening van dit huwelijk van een hervormde prins en een katholieke ministersdochter werd een oecumenische rel. Een reconstructie.