Vijf redenen waarom mensen twijfelen aan het christelijk geloof. Slechts eentje lijkt echt belangrijk

Analyse
Het christelijk geloof heeft een ‘merkprobleem’. Je kunt in de stijl van de vorige week overleden dominee Tim Keller nog zo helder de relevantie en de redelijkheid van het geloof willen uitleggen, zolang gelovigen de naam houden harteloos en liefdeloos te zijn, is dat dweilen met de kraan open.
Dick Schinkelshoek
donderdag 25 mei 2023 om 11:50 aangepast 13:30
InSalvation staat bij Opwekking gewoon op het podium, ondanks homoseksuele christenen die zich buitengesloten voelen.
InSalvation staat bij Opwekking gewoon op het podium, ondanks homoseksuele christenen die zich buitengesloten voelen. beeld Carel Schutte

‘Je bent een schande’, schreven mensen deze week aan John Lapré. Deze homoseksuele marineofficier had op sociale media laten weten hoezeer het optreden van InSalvation tijdens de Opwekkingsconferentie van dit weekend hem van zijn stuk had gebracht. En dat hij om die reden niet gaat. 

De band zegde vorig jaar een optreden af vanwege een homoseksuele predikant; hen nu gewoonweg inplannen op de grootste conferentie van Nederland, is een slag in het gezicht van homoseksuele gelovigen, vond Lapré. Door hem kreeg ‘Satan voet aan de grond’, reageerden mensen. 

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Briefjes krijgen uit de hemel, veel gelovigen verlangen ernaar. Gaat AI daarvoor zorgen?

Je kunt nu appen met Jezus, belooft een Utrecht bedrijf. Een chatbot ‘ontworpen met de eigenschappen van Jezus’ kan direct antwoord geven op geloofsvragen. Gaan gelovigen straks echt AI als stem van God beschouwen?

Afbeelding

Podcast | Elisa liet koning Joas met zijn pijlen op de grond slaan. Waarom eigenlijk?

Aan het eind van zijn leven zocht de profeet Elisa koning Joas op. Hij liet hem een pijl uit het raam schieten, met zijn pijlen op de grond slaan en werd toen plotseling boos op hem. Wat kunnen christenen hier van leren?

Afbeelding

Hoe stop ik met roddelen? 'Iemand die roddelt zegt meer over zichzelf dan over de ander'

Roddelen drijft mensen uit elkaar. Wilkin van de Kamp is oprichter van de christelijke organisatie Vrij Zijn. Hij schreef het boek ‘Roddelen doe ik niet’. Vandaag: zeven manieren om een roddelvrije zone te creëren.

Afbeelding

Otto is pionier, predikant en dirigent van een koor: 'Een koor zingt op complimenten'

Otto Grevink (46), pionier en ambulant predikant, dirigeert het koor Laudate Dominum. ‘Ik vind het machtig mooi om met een groep bezig te zijn.’

Afbeelding

Kan Opwekking nóg meer bezoekers kwijt? De organisatoren gaan het zeker onderzoeken

De organisatie van de pinksterconferentie van stichting Opwekking gaat onderzoeken of het mogelijk is verder op te schalen. Afgelopen zondag moest de organisatie nee verkopen, omdat het terrein ‘vol’ was.

Afbeelding

Hoe het prinselijk huwelijk tussen Maurits en Marilène een oecumenische rel werd

Zondag zijn prins Maurits en prinses Marilène 25 jaar getrouwd. De kerkelijke inzegening van dit huwelijk van een hervormde prins en een katholieke ministersdochter werd een oecumenische rel. Een reconstructie.