HHK-predikant mogelijk geschorst in afwachting van strafzaak over mishandeling eigen kinderen

Nieuws
Een predikant van de Hersteld Hervormde Kerk staat terecht voor kindermishandeling. De kerk onderzoekt of er maatregelen tegen de man genomen moeten worden. Hij staat de komende weken nog wel ingeroosterd om te preken.
Julia Schipper
woensdag 29 maart 2023 om 17:08 aangepast 30 maart 2023 07:22
 ‘Hun leven was een hel’, zei de officier van justitie over de kinderen van het predikantsechtpaar tijdens de regiezitting in de rechtbank van Rotterdam.
‘Hun leven was een hel’, zei de officier van justitie over de kinderen van het predikantsechtpaar tijdens de regiezitting in de rechtbank van Rotterdam. beeld anp / Robin van Lonkhuijsen

De 60-jarige predikant en zijn echtgenote (58) zouden hun kinderen decennialang hebben mishandeld, zegt het Openbaar Ministerie. Zes van de acht kinderen van het echtpaar hebben aangifte gedaan tegen hun ouders. In de dagvaarding staat, meldt het Algemeen Dagblad, dat het echtpaar de kinderen sloeg met een stofzuigerslang, een hapjespan, een pantoffel of een hak van een schoen.

Eén van de slachtoffers zegt langdurig met zijn hoofd onder water te zijn gehouden. De mishandelingen vonden volgens de kinderen plaats in Elspeet, Arnemuiden en Nieuwe-Tonge, de drie plaatsen waar de kinderen bij hun ouders woonden. ‘Hun leven was een hel’, zei de officier van justitie. De predikant is nog steeds actief binnen de kerk. Zo verleent hij bi..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Briefjes krijgen uit de hemel, veel gelovigen verlangen ernaar. Gaat AI daarvoor zorgen?

Je kunt nu appen met Jezus, belooft een Utrecht bedrijf. Een chatbot ‘ontworpen met de eigenschappen van Jezus’ kan direct antwoord geven op geloofsvragen. Gaan gelovigen straks echt AI als stem van God beschouwen?

Afbeelding

Podcast | Elisa liet koning Joas met zijn pijlen op de grond slaan. Waarom eigenlijk?

Aan het eind van zijn leven zocht de profeet Elisa koning Joas op. Hij liet hem een pijl uit het raam schieten, met zijn pijlen op de grond slaan en werd toen plotseling boos op hem. Wat kunnen christenen hier van leren?

Afbeelding

Hoe stop ik met roddelen? 'Iemand die roddelt zegt meer over zichzelf dan over de ander'

Roddelen drijft mensen uit elkaar. Wilkin van de Kamp is oprichter van de christelijke organisatie Vrij Zijn. Hij schreef het boek ‘Roddelen doe ik niet’. Vandaag: zeven manieren om een roddelvrije zone te creëren.

Afbeelding

Otto is pionier, predikant en dirigent van een koor: 'Een koor zingt op complimenten'

Otto Grevink (46), pionier en ambulant predikant, dirigeert het koor Laudate Dominum. ‘Ik vind het machtig mooi om met een groep bezig te zijn.’

Afbeelding

Kan Opwekking nóg meer bezoekers kwijt? De organisatoren gaan het zeker onderzoeken

De organisatie van de pinksterconferentie van stichting Opwekking gaat onderzoeken of het mogelijk is verder op te schalen. Afgelopen zondag moest de organisatie nee verkopen, omdat het terrein ‘vol’ was.

Afbeelding

Hoe het prinselijk huwelijk tussen Maurits en Marilène een oecumenische rel werd

Zondag zijn prins Maurits en prinses Marilène 25 jaar getrouwd. De kerkelijke inzegening van dit huwelijk van een hervormde prins en een katholieke ministersdochter werd een oecumenische rel. Een reconstructie.