Na een ‘genezingsproces’ gaat celebrity pastor Carl Lentz weer in een megakerk aan de slag

Nieuws
Carl Lentz, de ontslagen ‘celebrity pastor’ van Hillsong New York City, heeft na ruim twee jaar een nieuwe leiderschapsfunctie in een Amerikaanse gemeente. Hij gaat zich focussen op de strategie van de megakerk Transformation Church.
Marina de Haan
woensdag 29 maart 2023 om 20:26 aangepast 21:12
Het is lang stil geweest rondom Carl Lentz, nadat hij door Hillsong is ontslagen. Nu gaat hij weer aan de slag bij een megakerk.
Het is lang stil geweest rondom Carl Lentz, nadat hij door Hillsong is ontslagen. Nu gaat hij weer aan de slag bij een megakerk. beeld ND

Tulsa

Het is lang stil geweest rondom Carl Lentz (44), nadat hij in november 2020 door pinksterkerk Hillsong Church werd ontslagen wegens ‘moreel falen’. Lentz, die Hillsong New York City stichtte, had een buitenechtelijke relatie. Volgens de toenmalige kerkleider Brian Houston was er ook sprake van ‘onenigheid over leiderschap en schending van vertrouwen’.

Na een ‘genezingsproces’ van ruim twee jaar is Lentz volgens de voorgangers van Transformation Church in Tulsa, Oklahoma weer in staat om zijn door ‘God gegeven talenten’ in te zetten voor de lokale kerk. ‘We geloven dat Lentz volledig is hersteld en anderen kan helpen herstel te ervaren.’ 

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Drie kerkvorsten op een kluitje. Hoe de orthodoxie in Montenegro politiek versplintert

Liturgisch zijn de verschillen nihil. Toch maken twee metropolieten en één 'vladika' ruzie in Montenegro, een piepklein land op de Balkan. Ze voorspellen per fresco elkaars hellevaart. Portret van een bizar conflict.

Afbeelding

Een reformatorische fair of een kloosterfestival: dit zijn de christelijke evenementen van deze zomer

Met Opwekking en de EO-Jongerendag zijn twee grote christelijke evenementen achter de rug. Maar er zijn deze zomer tal van andere christelijke festivals en conferenties. Het Nederlands Dagblad licht er een aantal uit.

Afbeelding

Podcast | Hoe ziet de hel eruit? 'Als Jezus daarover spreekt is het altijd een zeer ernstige waarschuwing'

Hoe ziet de hel er precies uit, waar is die en wie gaan ernaartoe? Het is een thema waar veel gereformeerde dominees alleen over preken als het een Catechismus-dienst is en vraag en antwoord 52 op het programma staat.

Afbeelding

Predikant Jan Willem was geen beste eter. Nu kookt en barbecuet hij graag

Jan Willem van de Kamp (42), geestelijk verzorger en predikant met een bijzondere opdracht, houdt van koken en barbecueën. ‘Je eet met elkaar, je spreekt elkaar, je hebt het goed met elkaar.’

Afbeelding

Deze deskundige begeleidt slachtoffers van de reinheidscultuur. 'Je kunt niet ineens je seksualiteit aanzetten'

De evangelische reinheidscultuur die binnen Heart Cry heerst, is met name voor vrouwen schadelijk, weet de Amerikaanse ervaringsdeskundige Linda Kay Klein. Al twintig jaar begeleidt zij vrouwen bij hun herstel.

Afbeelding

René Cuperus: 'Al het traditionele is verdacht, zelfs de geslachten. Hoe extreem wil je het hebben?'

Wat is uw houvast in leven en sterven? René Cuperus (63), mede-auteur van de Atlas van Afgehaakt Nederland: ‘Ik vind het mooi als de kerk zich inzet voor warme en hechte verbindingen tussen mensen.’