Hoe bereiden kerken in Harlingen zich voor op The Passion? ‘Het kruis verbindt alle denominaties’

Achtergrond
De voorbereidingen voor The Passion, uitgezonden vanuit Harlingen, zijn in volle gang. De lokale kerken staan in de startblokken om de bezoeker hún boodschap van Pasen mee te geven. ‘Dit is de eenheid waar Jezus over sprak.’
Julia Schipper
vrijdag 24 maart 2023 om 14:02 aangepast 20:14
Het kenmerkende witte kruis van muziekspektakel The Passion, dat tijdens een processie door de straten wordt gedragen, ligt opgesteld in Harlingen.
Het kenmerkende witte kruis van muziekspektakel The Passion, dat tijdens een processie door de straten wordt gedragen, ligt opgesteld in Harlingen. beeld anp / Remko de Waal

Harlingen 

Op 6 april is de Friese stad Harlingen het toneel van het jaarlijkse televisiespektakel The Passion. Het evenement is gebaseerd op het Bijbelse paasverhaal over het lijden en sterven van Jezus, en wordt live uitgezonden op tv. 

Niet alleen de programmamakers, maar ook de zes kerken in Harlingen bereiden zich voor op The Passion. ‘We zetten vooral in op gastvrijheid’, zegt PKN-dominee Teunard van der Linden. ‘De kerken zijn open, we geven koffie en thee, mensen kunnen naar het toilet en er is mogelijkheid voor gesprek.’ Daarnaast verzorgen de kerken in Harlingen verschillende kerkdiensten, een gezamenlijke sing-in en de mogelijkheid om na de processie nog na te praten.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Briefjes krijgen uit de hemel, veel gelovigen verlangen ernaar. Gaat AI daarvoor zorgen?

Je kunt nu appen met Jezus, belooft een Utrecht bedrijf. Een chatbot ‘ontworpen met de eigenschappen van Jezus’ kan direct antwoord geven op geloofsvragen. Gaan gelovigen straks echt AI als stem van God beschouwen?

Afbeelding

Podcast | Elisa liet koning Joas met zijn pijlen op de grond slaan. Waarom eigenlijk?

Aan het eind van zijn leven zocht de profeet Elisa koning Joas op. Hij liet hem een pijl uit het raam schieten, met zijn pijlen op de grond slaan en werd toen plotseling boos op hem. Wat kunnen christenen hier van leren?

Afbeelding

Hoe stop ik met roddelen? 'Iemand die roddelt zegt meer over zichzelf dan over de ander'

Roddelen drijft mensen uit elkaar. Wilkin van de Kamp is oprichter van de christelijke organisatie Vrij Zijn. Hij schreef het boek ‘Roddelen doe ik niet’. Vandaag: zeven manieren om een roddelvrije zone te creëren.

Afbeelding

Otto is pionier, predikant en dirigent van een koor: 'Een koor zingt op complimenten'

Otto Grevink (46), pionier en ambulant predikant, dirigeert het koor Laudate Dominum. ‘Ik vind het machtig mooi om met een groep bezig te zijn.’

Afbeelding

Kan Opwekking nóg meer bezoekers kwijt? De organisatoren gaan het zeker onderzoeken

De organisatie van de pinksterconferentie van stichting Opwekking gaat onderzoeken of het mogelijk is verder op te schalen. Afgelopen zondag moest de organisatie nee verkopen, omdat het terrein ‘vol’ was.

Afbeelding

Hoe het prinselijk huwelijk tussen Maurits en Marilène een oecumenische rel werd

Zondag zijn prins Maurits en prinses Marilène 25 jaar getrouwd. De kerkelijke inzegening van dit huwelijk van een hervormde prins en een katholieke ministersdochter werd een oecumenische rel. Een reconstructie.