Hoe veranderde het geloof van podcastmaker David Boogerd? ‘We zijn te weinig brutaal tegen God’

Interview
David Boogerd vond de Bijbel altijd maar een zoetsappig boek. Door het maken van podcasts kwam hij erachter dat de Bijbel grillig en rauw is. ‘Je krijgt sommige teksten niet rond omdat ze te gruwelijk zijn.’
Bas Meeuse
donderdag 9 februari 2023 om 10:10 aangepast 10 februari 2023 19:54
David Boogerd: ‘Bijbellezen heeft me eerlijker gemaakt in mijn gebed.’
David Boogerd: ‘Bijbellezen heeft me eerlijker gemaakt in mijn gebed.’ beeld Jeroen Jumelet
Student Student: interviews Niet te missen

David Boogerd noemt zichzelf een aartstwijfelaar. Toch is hij overtuigd van de waarheid van de Bijbel en wil hij dat iedere christen de Bijbel leest. Hoe komt hij daarbij? En hoe is zijn geloof veranderd door het maken van de podcasts?

Boogerd (37) is journalist bij de EO en begon in april 2019 met de Ongelooflijke Podcast, over ‘geloof in een steeds ongeloviger Nederland’. Twee jaar later startte hij met Dit is de Bijbel, ‘over de mooie, moeilijke en merkwaardige kanten van de Bijbel’. ‘De Bijbel is een boek dat in onze wereld past. Rauw en eerlijk. We moeten de Bijbel niet mooier maken dan die is.’

Waarom maakt u podcasts over de Bijbel?

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Wat bezielt mensen die geloven in de helende kracht van stenen? 'Het is tijd om de natuur te heiligen'

Minder pijn door de energie van geneeskrachtige stenen? Op allerlei plekken kom je geloof in de natuur tegen. Hoe kijken theoloog Gijsbert van den Brink en filosoof André van der Braak naar de heiligheid van de natuur?

Afbeelding

Waarom het motto 'geen seks voor het huwelijk' christenen kan beschadigen. 'Je zit continu in een angstmodus'

Christelijke jongeren aansporen om maar vooral geen seks voor het huwelijk te hebben, kan leiden tot een beschadigd zelfbeeld. ‘Dan ben je de lolly waar iedereen een likje van heeft genomen; die hoeft niemand meer.’

Afbeelding

Groen, groener, groenst: het is vandaag St. Patrick's Day. Wat wordt er gevierd?

Waar Nederlanders zich elk jaar met Koningsdag in het oranje hijsen, viert Ierland vandaag St. Patrick’s Day. Wat is dit voor feest? De feestdag is uitgegroeid tot een wereldwijde viering van de Ierse identiteit.

Afbeelding

Drie op de vijf kerken kampen na coronacrisis met leegloop. Vooral jongere kerkganger blijft weg

De meeste kerken schatten dat de kerkgang tot een kwart is teruggelopen door de coronapandemie. Dat blijkt uit een onderzoek van het Nederlands Dagblad, waaraan 750 kerken meewerkten.

Afbeelding

Kira Geiss, de nieuwe Miss Duitsland, wil diaken worden. 'Ik ben dankbaar voor dit platform'

Miss Duitsland 2023 studeert voor godsdienstpedagoog en geeft haar prijzengeld aan kerkelijk jeugdwerk. De winnares van wat ooit een schoonheidswedstrijd was, belandde in 'een omgeving vol drank en drugs' bij de kerk.

Afbeelding

Eline heeft drie jaar long covid: 'Ik had het gevoel dat alleen God mij begreep'

Op de deur van haar studentenkamer in Bennekom hangen foto’s waarop Eline Geluk (24) aan het snowboarden, surfen en longboarden is. Maar de afgelopen drie jaar spendeerde de student vooral op haar kamer. Ze heeft long covid.