Als predikant in opleiding laat Cynthia Haaswijk graag zien dat je best tevreden mag zijn met jezelf

Interview
‘Of iemand is heel erg blij met zichzelf en vindt het fijn om dat te laten zien, of iemand is zich er achter aan het verstoppen,’ vertelt Cynthia Haaswijk (49) predikant in opleiding bij de Evangelische Broedergemeente, over haar liefde voor make-up.
Rozina Schouten
dinsdag 7 februari 2023 om 11:30
'Ik gebruik beauty en schoonheid omdat ik blij ben met wie ik ben en dat anderen ook gun.’
'Ik gebruik beauty en schoonheid omdat ik blij ben met wie ik ben en dat anderen ook gun.’ beeld Rozina Schouten

Cynthia is een make-up artist. Ze vindt het leuk om anderen en zichzelf mooi te maken, ook draagt ze graag vrolijke kleding. Toch heeft ze ook wel eens weerstand ervaren. Zo was ze een keer uitgenodigd om te spreken in een kerk en droeg ze een kleurrijke Afrikaanse hoofddoek, matchend bij haar outfit. De predikant van de gemeente keek mij aan en zei: ‘Je mag dat afdoen hoor.’ 

Cynthia legt uit: ‘Ik heb hem juist bewust omgedaan, dat hoort bij mijn outfit.’ Waarna de predikant verbaasd antwoordde: ‘O, ben je niet bang dat dat het gaat afleiden van de boodschap?’ 

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Bijbellezen in plaats van naar de psycholoog? De visie van Heart Cry is schadelijk volgens deskundigen

Het is schadelijk dat christelijke stichting Heart Cry mensen afraadt een psycholoog te bezoeken, oordelen deskundigen. 'Ik vind het ontraden van hulp een wanpraktijk.'

Afbeelding

Pand van Het Zoeklicht voor miljoenen in de verkoop? 'Dat kan niet, het gebouw is van God gegeven'

Op een groen landgoed in Doorn staat het monumentale pand van interkerkelijke beweging Het Zoeklicht. Ooit gekocht van een adellijke dame ‘voor een appel en een ei’. Binnenkort voor rond de drie miljoen in de verkoop.

Afbeelding

Marianne verloor haar baby vlak voor de bevalling: 'Ze had van die mooie pianovingertjes'

Het was tijdens een avond over geloofsopvoeding, dat de twijfel Marianne van der Spijk (34) ineens overviel. Als ze zich straks moest voorstellen aan de groep, zou ze dan zeggen dat ze drie kinderen heeft of vier?

Afbeelding

Agnes Abuom (1949-2023): dochter van Afrika en moeder van de oecumenische beweging

Donderdag overleed de 73-jarige Agnes Abuom, de eerste vrouw en de eerste Afrikaan die voorzitter was van de Wereldraad van Kerken. Haar strijd voor sociale gerechtigheid leidde tot ballingschap en gevangenisstraf.

Afbeelding

Hoe stichting Heart Cry mensen in de problemen brengt: 'Ik voelde me schuldig, zondig en slecht'

Zoek geen psychologische hulp, los je problemen op met God. Door die boodschap van stichting Heart Cry, en de sterke focus op seks, raakten mensen in de problemen. 'Heart Cry heeft een wake-up call nodig.'

Afbeelding

Scherpe kritiek uit Joodse kring. Hoofdredacteur Nieuw Israëlitisch Weekblad: 'Kappen met de PKN'

De Joodse gemeenschap moet de relaties met de Protestantse Kerk verbreken, vindt Esther Voet, hoofdredacteur van het Nieuw Israëlitisch Weekblad. De felicitaties bij de 75e verjaardag van Israël noemt ze 'hypocriet'.