Als predikant in opleiding laat Cynthia Haaswijk graag zien dat je best tevreden mag zijn met jezelf

Interview
‘Of iemand is heel erg blij met zichzelf en vindt het fijn om dat te laten zien, of iemand is zich er achter aan het verstoppen,’ vertelt Cynthia Haaswijk (49) predikant in opleiding bij de Evangelische Broedergemeente, over haar liefde voor make-up.
Rozina Schouten
dinsdag 7 februari 2023 om 11:30
'Ik gebruik beauty en schoonheid omdat ik blij ben met wie ik ben en dat anderen ook gun.’
'Ik gebruik beauty en schoonheid omdat ik blij ben met wie ik ben en dat anderen ook gun.’ beeld Rozina Schouten

Cynthia is een make-up artist. Ze vindt het leuk om anderen en zichzelf mooi te maken, ook draagt ze graag vrolijke kleding. Toch heeft ze ook wel eens weerstand ervaren. Zo was ze een keer uitgenodigd om te spreken in een kerk en droeg ze een kleurrijke Afrikaanse hoofddoek, matchend bij haar outfit. De predikant van de gemeente keek mij aan en zei: ‘Je mag dat afdoen hoor.’ 

Cynthia legt uit: ‘Ik heb hem juist bewust omgedaan, dat hoort bij mijn outfit.’ Waarna de predikant verbaasd antwoordde: ‘O, ben je niet bang dat dat het gaat afleiden van de boodschap?’ 

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Hoe viert Egypte de ramadan terwijl basisbehoeften onbetaalbare luxeartikelen zijn geworden?

Hordes mensen schuifelen langs grote kramen waar de 'ramadanlantaarn' fanous wordt verkocht, de populairste versiering voor de vastenmaand. Ondanks de noodlijdende economie blijven de Egyptenaren voor deze maand de portemonnee trekken.

Afbeelding

Wekelijkse kerkdienst een van de best bekeken programma's van Omrop Fryslân

Sinds corona uitbrak, filmt Omrop Fryslân iedere zondag in een lokale kerk. Tienduizenden online kerkgangers trekt die dienst. ‘We zenden uit vanuit één kerk, maar we vragen alle kerken in de plaats: doe je mee?'

Afbeelding

Dit betekent de ichthus-vis in het logo van het nieuwe gereformeerde kerkverband

Het visje stond ooit achterop talloze auto’s, gaf zijn naam aan christelijke studentenverenigingen en scholen, en wordt nu het uithangbord van de nieuwe Nederlandse Gereformeerde Kerken. Wat is die ichthusvis voor teken?

Afbeelding

Greta Thunberg krijgt eredoctoraat theologie: 'We zijn het eens met de doelstellingen waar zij voor staat'

De Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg krijgt een eredoctoraat van de theologiefaculteit van de Universiteit van Helsinki. Die prijst Thunberg om haar ‘compromisloze werk voor de toekomst van onze planeet.’

Afbeelding

Zeven manieren om dichter bij God te komen: 'We geloven teveel met ons hoofd'

Priester Nikolaas Sintobin had als twintiger een bijzondere ervaring met God. Als Jezuïet deelt hij wijze lessen over dankbaarheid, vrede in een druk leven en hoe het levensgebed ons kan helpen dichterbij God te komen.

Afbeelding

Honderden rouwdiensten zijn voor iedereen online te zien. Hoe gaan kerken hiermee om?

Emotionele familiemomenten tijdens tal van uitvaartdiensten zijn voor iedereen te bekijken op online-kanalen van kerken. Waarom blijven veel begrafenisdiensten maandenlang online staan?