Nieuw tussenjaar combineert geloof met kunst. ‘Wij vinden het ook belangrijk uit te reiken en te dienen’

Reportage
In Nieuwegein gaat in september een nieuw tussenjaar van start voor creatieve christelijke jongeren. ‘We hoorden veel verhalen over de onveilige cultuur op kunstopleidingen – dat zette ons aan het denken.’
Helga van Kooten
maandag 30 januari 2023 om 16:02 aangepast 18:25
Een workshop streetdance tijdens de open dag van de I AM Arts & Discipleship School in Nieuwegein. Achter in het midden Ellen Verschoor.
Een workshop streetdance tijdens de open dag van de I AM Arts & Discipleship School in Nieuwegein. Achter in het midden Ellen Verschoor. beeld Jeroen Jumelet
Student Student: achtergrond

Nieuwegein

‘Ik ben christelijk én creatief. Daarom wil ik kijken of dit wat is voor mij.’ Ellen Verschoor (16) uit Nieuw-Lekkerland is zaterdag naar de eerste open dag van de I AM Arts & Discipleship School in Nieuwegein gekomen. Ze volgt nu een mbo-opleiding, ‘maar dat gaat niet heel lekker’ en ze overweegt een tussenjaar te nemen.

I AM biedt sinds een paar jaar een parttime opleiding aan, maar na de zomervakantie voor het eerst ook een fulltime tussenjaar. Opmerkelijk: de schoolweek loopt van woensdag tot en met zondag. Dat is omdat je als uitvoerend kunstenaar vaak werkt als je publiek vrij is, legt I AM-directeur en medeoprichter Jennifer Bakker tijdens de open dag uit. ‘Wij vinden het niet alleen belangrijk om voor jezelf bezig te..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Waarom het motto 'geen seks voor het huwelijk' christenen kan beschadigen. 'Je zit continu in een angstmodus'

Christelijke jongeren aansporen om maar vooral geen seks voor het huwelijk te hebben, kan leiden tot een beschadigd zelfbeeld. ‘Dan ben je de lolly waar iedereen een likje van heeft genomen; die hoeft niemand meer.’

Afbeelding

Groen, groener, groenst: het is vandaag St. Patrick's Day. Wat wordt er gevierd?

Waar Nederlanders zich elk jaar met Koningsdag in het oranje hijsen, viert Ierland vandaag St. Patrick’s Day. Wat is dit voor feest? De feestdag is uitgegroeid tot een wereldwijde viering van de Ierse identiteit.

Afbeelding

Drie op de vijf kerken kampen na coronacrisis met leegloop. Vooral jongere kerkganger blijft weg

De meeste kerken schatten dat de kerkgang tot een kwart is teruggelopen door de coronapandemie. Dat blijkt uit een onderzoek van het Nederlands Dagblad, waaraan 750 kerken meewerkten.

Afbeelding

Kira Geiss, de nieuwe Miss Duitsland, wil diaken worden. 'Ik ben dankbaar voor dit platform'

Miss Duitsland 2023 studeert voor godsdienstpedagoog en geeft haar prijzengeld aan kerkelijk jeugdwerk. De winnares van wat ooit een schoonheidswedstrijd was, belandde in 'een omgeving vol drank en drugs' bij de kerk.

Afbeelding

Eline heeft drie jaar long covid: 'Ik had het gevoel dat alleen God mij begreep'

Op de deur van haar studentenkamer in Bennekom hangen foto’s waarop Eline Geluk (24) aan het snowboarden, surfen en longboarden is. Maar de afgelopen drie jaar spendeerde de student vooral op haar kamer. Ze heeft long covid.

Afbeelding

'Ik houd van geld en geld houdt van mij.' Waarom manifesteren dé nieuwe online trend is

Manifesteren, visualiseren, affirmaties en ‘Lucky Girl Syndrome’; wie een paar uur per dag aan Instagram en Tiktok spendeert, zal deze termen vast herkennen. Wat betekenen ze? En waarom is manifesteren zo populair?