Eben-Haëzergemeente op Urk verbreekt band met CGK in Zwolle

Nieuws
Eén van de drie christelijke gereformeerde kerken (cgk) in Urk, te weten de Eben-Haëzergemeente, heeft de correspondentieband met de kerkenraad van de cgk Zwolle verbroken.
redactie rd
maandag 30 januari 2023 om 12:13 aangepast 12:53
Het gebouw van de Eben-Haëzer kerk op Urk.
Het gebouw van de Eben-Haëzer kerk op Urk. beeld anp / Wilbert Bijzitter

Dat heeft de kerkenraad van deze gemeente per brief aan de kerkenraad van de cgk Zwolle en aan de classis Zwolle laten weten. Het verbreken van de correspondentieband betekent dat er tussen Urk-Eben-Haëzer en de cgk van Zwolle ‘een breuk is gekomen’, zegt ds. A.C. Uitslag, één van de twee predikanten van de gemeente, in een toelichting. ‘Ook sluiten we nu officieel onze kansel voor predikanten uit Zwolle en zullen we attestaties van cgk’ers uit Zwolle die op Urk komen wonen, niet meer zonder meer accepteren.’

Reden voor deze actie is dat de cgk Zwolle al jarenlang praktiserende homoseksuelen toelaat tot het avondmaal. Ds. Uitslag: ‘Als Zwolle maar enigszins zou laten merken dat men zich van onze Bijbels gefundeerde kritiek hierop iets aan..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Bijbellezen in plaats van naar de psycholoog? De visie van Heart Cry is schadelijk volgens deskundigen

Het is schadelijk dat christelijke stichting Heart Cry mensen afraadt een psycholoog te bezoeken, oordelen deskundigen. 'Ik vind het ontraden van hulp een wanpraktijk.'

Afbeelding

Pand van Het Zoeklicht voor miljoenen in de verkoop? 'Dat kan niet, het gebouw is van God gegeven'

Op een groen landgoed in Doorn staat het monumentale pand van interkerkelijke beweging Het Zoeklicht. Ooit gekocht van een adellijke dame ‘voor een appel en een ei’. Binnenkort voor rond de drie miljoen in de verkoop.

Afbeelding

Marianne verloor haar baby vlak voor de bevalling: 'Ze had van die mooie pianovingertjes'

Het was tijdens een avond over geloofsopvoeding, dat de twijfel Marianne van der Spijk (34) ineens overviel. Als ze zich straks moest voorstellen aan de groep, zou ze dan zeggen dat ze drie kinderen heeft of vier?

Afbeelding

Agnes Abuom (1949-2023): dochter van Afrika en moeder van de oecumenische beweging

Donderdag overleed de 73-jarige Agnes Abuom, de eerste vrouw en de eerste Afrikaan die voorzitter was van de Wereldraad van Kerken. Haar strijd voor sociale gerechtigheid leidde tot ballingschap en gevangenisstraf.

Afbeelding

Hoe stichting Heart Cry mensen in de problemen brengt: 'Ik voelde me schuldig, zondig en slecht'

Zoek geen psychologische hulp, los je problemen op met God. Door die boodschap van stichting Heart Cry, en de sterke focus op seks, raakten mensen in de problemen. 'Heart Cry heeft een wake-up call nodig.'

Afbeelding

Scherpe kritiek uit Joodse kring. Hoofdredacteur Nieuw Israëlitisch Weekblad: 'Kappen met de PKN'

De Joodse gemeenschap moet de relaties met de Protestantse Kerk verbreken, vindt Esther Voet, hoofdredacteur van het Nieuw Israëlitisch Weekblad. De felicitaties bij de 75e verjaardag van Israël noemt ze 'hypocriet'.