Monica werd ziek na een tekenbeet: ‘Hoe ik me ook voel, of ik blij ben of pijn heb, het gebed gaat door’

Interview
‘Mijn beperkingen bepalen voor een deel mijn leven, maar ze bepalen niet wie ik ben’, zegt Monica van der Perk. Zij werd 24 jaar geleden ziek na een tekenbeet. Ze had een actief leven, maar ‘al die rollen werden van me afgestript’. Nu is ze wie ze is: ‘Ik ben geen mens met een masker.’
Margot Berends
zaterdag 7 januari 2023 om 05:00 aangepast 11:06
beeld ND
beeld ND beeld Peter Boer

‘Op mijn hometrainer kan ik een kwartier trappen, maar dan is het echt klaar. Al een tijdje vroeg ik me af of ik toch met een driewielfiets uit de voeten zou kunnen. Ik heb er eentje uitgeprobeerd, maar dat was te zwaar. Al zoekend kwam ik terecht bij een fietsenverhuurder in Ouddorp. Tijdens een weekje vakantie heb ik daar een driewielfiets met elektrische ondersteuning gehuurd en tot mijn verrassing fietste ik daar zó op weg. 

Ik had ruim twintig jaar niet gefietst. Samen met mijn man heb ik meteen een grote fietstocht gemaakt. We hadden leuk contact met die verhuurder. Hij had voorheen goed verdiend met zijn bedrijf, maar wilde, ook vanuit zijn geloofshouding, iets extra’s voor mensen betekenen. Hij heeft geïnvesteerd in de aanschaf va..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Bijbellezen in plaats van naar de psycholoog? De visie van Heart Cry is schadelijk volgens deskundigen

Het is schadelijk dat christelijke stichting Heart Cry mensen afraadt een psycholoog te bezoeken, oordelen deskundigen. 'Ik vind het ontraden van hulp een wanpraktijk.'

Afbeelding

Pand van Het Zoeklicht voor miljoenen in de verkoop? 'Dat kan niet, het gebouw is van God gegeven'

Op een groen landgoed in Doorn staat het monumentale pand van interkerkelijke beweging Het Zoeklicht. Ooit gekocht van een adellijke dame ‘voor een appel en een ei’. Binnenkort voor rond de drie miljoen in de verkoop.

Afbeelding

Marianne verloor haar baby vlak voor de bevalling: 'Ze had van die mooie pianovingertjes'

Het was tijdens een avond over geloofsopvoeding, dat de twijfel Marianne van der Spijk (34) ineens overviel. Als ze zich straks moest voorstellen aan de groep, zou ze dan zeggen dat ze drie kinderen heeft of vier?

Afbeelding

Agnes Abuom (1949-2023): dochter van Afrika en moeder van de oecumenische beweging

Donderdag overleed de 73-jarige Agnes Abuom, de eerste vrouw en de eerste Afrikaan die voorzitter was van de Wereldraad van Kerken. Haar strijd voor sociale gerechtigheid leidde tot ballingschap en gevangenisstraf.

Afbeelding

Hoe stichting Heart Cry mensen in de problemen brengt: 'Ik voelde me schuldig, zondig en slecht'

Zoek geen psychologische hulp, los je problemen op met God. Door die boodschap van stichting Heart Cry, en de sterke focus op seks, raakten mensen in de problemen. 'Heart Cry heeft een wake-up call nodig.'

Afbeelding

Scherpe kritiek uit Joodse kring. Hoofdredacteur Nieuw Israëlitisch Weekblad: 'Kappen met de PKN'

De Joodse gemeenschap moet de relaties met de Protestantse Kerk verbreken, vindt Esther Voet, hoofdredacteur van het Nieuw Israëlitisch Weekblad. De felicitaties bij de 75e verjaardag van Israël noemt ze 'hypocriet'.