Ongeneeslijke Tim Keller bidt onophoudelijk voor zijn genezing: ‘Dat weet God’

Achtergrond
De bekende schrijver en voorganger Tim Keller bidt minstens twee keer per dag voor zijn genezing. Ondanks het feit dat hij ongeneeslijke alvleesklierkanker heeft.
Jacolien Viveen
vrijdag 6 januari 2023 om 19:15 aangepast 15:42
In mei volgt een Nederlandse uitgave van het nieuwste boek van Tim Keller over vergeving
In mei volgt een Nederlandse uitgave van het nieuwste boek van Tim Keller over vergeving beeld ND

New York

In een uitzending van het Engelstalige Christian News vertelde Keller onlangs dat hij gelooft dat God hem niet hoeft te genezen maar er niettemin op blijft hopen. De 72-jarige kerkplanter kreeg bijna drie jaar geleden de diagnose alvleesklierkanker. Na twee jaar chemo- en een recente immunotherapie is Keller dankbaar dat de kanker onder controle lijkt.

De voormalige voorganger en oprichter van de Redeemer Presbyterian Church in New York bracht ondanks zijn ziekte in november nog zijn laatste boek Forgive uit. Het boek gaat over vergeving en komt half mei in het Nederlands uit. De auteur sprak in de uitzending van Christian News over zijn nieuwste boek, ziekte en veranderende gebedsleven. Hij worstelt me..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Briefjes krijgen uit de hemel, veel gelovigen verlangen ernaar. Gaat AI daarvoor zorgen?

Je kunt nu appen met Jezus, belooft een Utrecht bedrijf. Een chatbot ‘ontworpen met de eigenschappen van Jezus’ kan direct antwoord geven op geloofsvragen. Gaan gelovigen straks echt AI als stem van God beschouwen?

Afbeelding

Podcast | Elisa liet koning Joas met zijn pijlen op de grond slaan. Waarom eigenlijk?

Aan het eind van zijn leven zocht de profeet Elisa koning Joas op. Hij liet hem een pijl uit het raam schieten, met zijn pijlen op de grond slaan en werd toen plotseling boos op hem. Wat kunnen christenen hier van leren?

Afbeelding

Hoe stop ik met roddelen? 'Iemand die roddelt zegt meer over zichzelf dan over de ander'

Roddelen drijft mensen uit elkaar. Wilkin van de Kamp is oprichter van de christelijke organisatie Vrij Zijn. Hij schreef het boek ‘Roddelen doe ik niet’. Vandaag: zeven manieren om een roddelvrije zone te creëren.

Afbeelding

Otto is pionier, predikant en dirigent van een koor: 'Een koor zingt op complimenten'

Otto Grevink (46), pionier en ambulant predikant, dirigeert het koor Laudate Dominum. ‘Ik vind het machtig mooi om met een groep bezig te zijn.’

Afbeelding

Kan Opwekking nóg meer bezoekers kwijt? De organisatoren gaan het zeker onderzoeken

De organisatie van de pinksterconferentie van stichting Opwekking gaat onderzoeken of het mogelijk is verder op te schalen. Afgelopen zondag moest de organisatie nee verkopen, omdat het terrein ‘vol’ was.

Afbeelding

Hoe het prinselijk huwelijk tussen Maurits en Marilène een oecumenische rel werd

Zondag zijn prins Maurits en prinses Marilène 25 jaar getrouwd. De kerkelijke inzegening van dit huwelijk van een hervormde prins en een katholieke ministersdochter werd een oecumenische rel. Een reconstructie.