Missionaire organisatie Agapè draagt IkzoekGod.nl over. ‘Online evangelisatie vraagt veel inspanning’

Achtergrond
Na 17 jaar heeft de missionaire organisatie Agapè haar online evangelisatie via de website IkzoekGod.nl overgedragen aan de internetzendingsorganisatie Jesus.net. Wat is de reden en hoe doen zinzoekerswebsites het tegenwoordig?
Gerald Bruins
vrijdag 6 januari 2023 om 13:31 aangepast 17:46
 Ikzoekgod.nl is in 2005 opgericht door de missionaire organisatie Agapè.
Ikzoekgod.nl is in 2005 opgericht door de missionaire organisatie Agapè. beeld iStock

Driebergen-Rijssenburg-Rotterdam

Waarom leef ik? Hoe kan ik bidden? Wie is Jezus? Het internet is dé plek waar mensen op zoek gaan naar antwoorden op prangende levensvragen. Of ze typen in Google een hartenkreet in: ‘Ik wil rust’ en ‘Ik ben depressief’. Of, erger: ‘Ik zie het leven niet meer zitten; ik wil dood; ik wil euthanasie.’ 

Zulke mensen gun je het bevrijdende evangelie van Jezus Christus, dachten veel internetpioniers. Zij bouwden zoekerswebsites, een vorm van online-evangelisatie die zich richt op mensen die meer willen weten over het christelijk geloof of worstelen met zingevingsvragen. Een vroeg voorbeeld van zo’n website is Ikzoekgod.nl, al in 2005 opgericht in de b..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Bijbellezen in plaats van naar de psycholoog? De visie van Heart Cry is schadelijk volgens deskundigen

Het is schadelijk dat christelijke stichting Heart Cry mensen afraadt een psycholoog te bezoeken, oordelen deskundigen. 'Ik vind het ontraden van hulp een wanpraktijk.'

Afbeelding

Pand van Het Zoeklicht voor miljoenen in de verkoop? 'Dat kan niet, het gebouw is van God gegeven'

Op een groen landgoed in Doorn staat het monumentale pand van interkerkelijke beweging Het Zoeklicht. Ooit gekocht van een adellijke dame ‘voor een appel en een ei’. Binnenkort voor rond de drie miljoen in de verkoop.

Afbeelding

Agnes Abuom (1949-2023): dochter van Afrika en moeder van de oecumenische beweging

Donderdag overleed de 73-jarige Agnes Abuom, de eerste vrouw en de eerste Afrikaan die voorzitter was van de Wereldraad van Kerken. Haar strijd voor sociale gerechtigheid leidde tot ballingschap en gevangenisstraf.

Afbeelding

Hoe stichting Heart Cry mensen in de problemen brengt: 'Ik voelde me schuldig, zondig en slecht'

Zoek geen psychologische hulp, los je problemen op met God. Door die boodschap van stichting Heart Cry, en de sterke focus op seks, raakten mensen in de problemen. 'Heart Cry heeft een wake-up call nodig.'

Afbeelding

Scherpe kritiek uit Joodse kring. Hoofdredacteur Nieuw Israëlitisch Weekblad: 'Kappen met de PKN'

De Joodse gemeenschap moet de relaties met de Protestantse Kerk verbreken, vindt Esther Voet, hoofdredacteur van het Nieuw Israëlitisch Weekblad. De felicitaties bij de 75e verjaardag van Israël noemt ze 'hypocriet'.

Afbeelding

Kerken krijgen straks geen lastige vragen meer van de bank, huidige beleid is blok aan het been

Doordat banken moeten voorkomen dat het financiële systeem wordt misbruikt om geld wit te wassen, krijgen ook goedwillende partijen als kerken soms lastige vragen. Dat moet anders, vindt De Nederlandsche Bank.