Ruzie binnen Open Doors USA leidt tot afsplitsing. ‘Het is niet bijbels om de website te stelen’

Nieuws
Open Doors USA splitst zich af van de wereldwijde Open Doors-familie en gaat verder onder een andere naam: Global Christian Relief. ‘Ik vind het een verdrietige zaak dat de man die daar de leiding had iets nieuws is begonnen.’
Bas Meeuse
woensdag 4 januari 2023 om 11:23 aangepast 13:18
Een archieffoto van Anne van der Bijl (rechts) in gesprek met David Curry, de oud-CEO van Open Doors USA die nu een nieuwe organisatie is begonnen.
Een archieffoto van Anne van der Bijl (rechts) in gesprek met David Curry, de oud-CEO van Open Doors USA die nu een nieuwe organisatie is begonnen. beeld Open Doors USA

Een interne ruzie binnen de Amerikaanse tak van Open Doors leidt tot een opsplitsing van de organisatie. Sinds 1 januari komen bezoekers via de website van Open Doors USA op de site van Global Christian Relief. Deze organisatie meldt dat Open Doors USA vanaf 1 januari een andere naam heeft. Volgens de organisatie past de nieuwe naam bij de ‘grote visie’ om het ‘meest uitgebreide, geheime netwerk van de wereld te worden om vervolgde christenen te helpen’.

Dat is echter niet het hele verhaal. Open Doors blijkt nog steeds een tak te hebben in de Verenigde Staten. Deze tak heet nu ‘Open Doors US’, en heeft een tijdelijke directeur: Lisa Pierce. David Curry, die tot nu toe directeur was van Open Doors USA, is nu directeur van Global ..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

'Homokwestie' lijkt niet uit te draaien op schisma bij methodisten in Verenigde Staten

Het is nog maar de vraag of uiteenlopende standpunten over homoseksuele relaties leiden tot een schisma binnen de United Methodist Church in de Verenigde Staten.

Afbeelding

Religieuze wanen komen vaker voor op de Biblebelt. 'Bevindelijk-gereformeerden behandelen is lastiger'

Denken dat je engelenvleugels hebt en kunt vliegen. Of doodsbang zijn dat de duivel je meeneemt. Bevindelijk gereformeerden hebben meer last van religieuze wanen. Maar professionele hulp zullen ze niet gauw inroepen.

Afbeelding

Evelyn Noltus is predikant van de Protestantse Johanneskerk in Leersum en speelt toneel

Evelyn Noltus (61) is predikant van de Protestantse Johanneskerk in Leersum en speelt toneel. ‘Het helpt mij in mijn rol als predikant om dingen te doen die spannend zijn.’

Afbeelding

Machtspositie Zweedse premier is geen bezwaar voor het pastorsambt van zijn vrouw

Zondag werd Birgitta Ed, echtgenote van de Zweedse premier Ulf Kristersson, bevestigd als predikant in de lutherse kerk. Het was emotioneel, maar niet vanwege de functie van haar man.

Afbeelding

Sally Azar (26) is de eerste Palestijnse vrouwelijke predikant: 'Stimulans voor jongeren en vrouwen'

Het was niet haar doel, maar ze wil best een rolmodel zijn voor jongeren en vrouwen in christelijke gemeenten. Sally Azar (26) is de eerste vrouwelijke Palestijnse predikant. ‘Ik verwacht geen gemakkelijke weg.’

Afbeelding

Waarom theologen Dorina Nauta en Dolf te Velde niet zonder de kerk kunnen. 'Je zit in een ritme, dat helpt mij'

Kerkverlating? Geloven buiten de kerk? Minder diensten? Dolf te Velde en Dorina Nauta doen er niet aan mee. Zij vertellen waarom zij met plezier naar de kerk gaan. Zelfs als ze druk zijn, of liever zouden gaan sporten.