Drugsbende in Birmingham gebruikt christelijke dekmantel

Nieuws
De Britse politie meldt dat criminelen in Birmingham een christelijke groepering gebruikten om een grote partij cannabis te importeren.
Herman Veenhof
maandag 5 december 2022 om 16:24 aangepast 08:45
Kerstinkopen doen kan nu al in Birmingham.
Kerstinkopen doen kan nu al in Birmingham. beeld anp

Birmingham

De National Crime Agency (NCA) meldt dat een drugsbende in de stad Birmingham een christelijke organisatie als dekmantel gebruikte om 400 kilo cannabis in het Verenigd Koninkrijk te importeren. De waarde daarvan bedraagt ongeveer twee miljoen Britse pond.

De truc was bedacht door drie mannen. Ze verscheepten drie ladingen drugs in blikken, gericht aan Vision Christian Ministries. De drugs kwamen vanuit Jamaica op Birmingham Airport aan. Volgens de BBC zijn alle drie de mannen schuldig bevonden aan het importeren van de cannabis, maar hebben ze de beweringen ontkend. Ze werden vorige week aangeklaagd door het Birmingham Crown Court. De drie mannen zullen op 27 januari volgend jaar door dezelfde rechtbank worden berecht...

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Migrantenkerken doen 'buitengewoon werk', maar ondertussen kunnen ze niet ademhalen

Meer dan dertig migrantenpastors kwamen maandag samen in Amsterdam, velen zitten met zorgen rondom huisvesting. 'We moeten voor de overheid economisch uitdrukken hoeveel we doen in de buurt.'

Afbeelding

Hoe een moslimprotest trekken krijgt van een processie. 'Stop het haatzaaien tegen moslims. Amen'

Ruim duizend moslims demonstreerden zondag in Den Haag tegen een recente actie waarbij anti-islamgroep Pegida een Koran verscheurde. ’De Koran is de genade van God, daar dien je van af te blijven.’

Afbeelding

Hoe krijg ik mijn kinderen mee naar de kerk? Vijf vragen en antwoorden. 'Zingen ze niet mee? Ook goed'

In veel christelijke gezinnen is het een wekelijks ritueel: moeten de vraag of de kinderen wel of niet mee naar de kerk? Zo ga je om met kindermomenten, wel of niet meezingen en tieners zonder vrienden in de kerk.

Afbeelding

Kerken en het slavernijverleden op Curaçao: 'Er was een sociale kloof, maar iedereen had elkaar ook nodig'

Het is het jaar van excuses voor het slavernijverleden en van herdenking van het einde van de slavernij. Hoe gaan kerken op Curaçao met dat verleden om? ‘Er wordt nog steeds onderscheid gemaakt op basis van huidskleur.’

Afbeelding

Leonard is vanaf zijn geboorte blind: 'Het idee dat ik straks mijn vrouw en kinderen kan zien, geeft mij troost'

‘Als Jezus nu zou leven … zou ik dan naar Hem toe gaan om genezing te ontvangen? Ik weet het niet zo goed.’ Leonard (30) kijkt onbewust langs je heen, als je met hem praat. Hij is blind.

Afbeelding

In Memoriam: Ioannis Zizioulas (1931-2023), theoloog van de eucharistie en van de schepping

Hij gold als een van de meest vooraanstaande en invloedrijke hedendaagse oosters-orthodoxe theologen. Ioannis Zizioulas overleed woensdag aan de complicaties van een covidbesmetting.