Drugsbende in Birmingham gebruikt christelijke dekmantel

Nieuws
De Britse politie meldt dat criminelen in Birmingham een christelijke groepering gebruikten om een grote partij cannabis te importeren.
Herman Veenhof
maandag 5 december 2022 om 16:24 aangepast 08:45
Kerstinkopen doen kan nu al in Birmingham.
Kerstinkopen doen kan nu al in Birmingham. beeld anp

Birmingham

De National Crime Agency (NCA) meldt dat een drugsbende in de stad Birmingham een christelijke organisatie als dekmantel gebruikte om 400 kilo cannabis in het Verenigd Koninkrijk te importeren. De waarde daarvan bedraagt ongeveer twee miljoen Britse pond.

De truc was bedacht door drie mannen. Ze verscheepten drie ladingen drugs in blikken, gericht aan Vision Christian Ministries. De drugs kwamen vanuit Jamaica op Birmingham Airport aan. Volgens de BBC zijn alle drie de mannen schuldig bevonden aan het importeren van de cannabis, maar hebben ze de beweringen ontkend. Ze werden vorige week aangeklaagd door het Birmingham Crown Court. De drie mannen zullen op 27 januari volgend jaar door dezelfde rechtbank worden berecht...

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Jan Wolsheimer vertrekt als directeur bij MissieNederland

Jan Wolsheimer vertrekt na vier jaar als directeur bij MissieNederland. Vanaf 1 april is hij de nieuwe directeur van CAMA Zending, dat missionaire werkers uitzendt naar 'de minst bereikte volken'.

Afbeelding

Klokkenroof bij kerk Puttershoek-Maasdam: 'Honderden kilo's brons meegenomen'

‘Ze nemen me in de maling’, dacht de koster toen hij zondag uit bed werd gebeld met: ‘Twee van onze drie kerkklokken zijn gestolen’. Aangekomen bij de kerk van Puttershoek-Maasdam bleek het bittere ernst.

Afbeelding

Kerken worden niet ontzien door oplichters. 'Ze sturen een mail en vragen om geld over te maken'

Verschillende kerken krijgen nepmails van een zogenaamde bekende met de vraag om geld over te maken of contact op te nemen. 'De criminelen doen zich voor als iemand die een functie heeft in de parochie.'

Afbeelding

Wat zit er achter de aanvallen op christelijke doelen in Israël? Niet alles is Joods extremisme

Binnen zes weken vond een serie aanslagen plaats op christelijke locaties in Israël, vooral in Jeruzalem. Achter de feiten schuilt religieus extremisme, maar ook politiek en desinformatie.

Afbeelding

Als predikant in opleiding laat Cynthia Haaswijk graag zien dat je best tevreden mag zijn met jezelf

Cynthia Haaswijk (49), predikant in opleiding bij de evangelische broedergemeente, is make-up artist. ‘Ik gebruik schoonheid omdat ik blij ben met wie ik ben en dat anderen ook gun.’

Afbeelding

Migrantenkerken doen 'buitengewoon werk', maar ondertussen kunnen ze niet ademhalen

Meer dan dertig migrantenpastors kwamen maandag samen in Amsterdam, velen zitten met zorgen rondom huisvesting. 'We moeten voor de overheid economisch uitdrukken hoeveel we doen in de buurt.'