We zijn continu afgeleid en staren gemiddeld 4 uur per dag naar onze telefoon. Dat kan anders

Achtergrond
Wat je aandacht geeft, verandert je, schrijft voorganger John Mark Comer in zijn boek De radicale uitbanning van haast. We zijn verslaafd aan alles wat ons een goed gevoel geeft, en verleren het steeds meer om terug te keren naar onze binnenwereld. Dat ontdekte ook EO-presentator Joram Kaat.
Eline Hoogenboom
dinsdag 29 november 2022 om 14:50 aangepast 16:39
Afbeelding
beeld eo
Student Niet te missen

Hij liet zich inspireren door John Mark Comer en startte Life Rules, waarbij hij mensen helpt in hun zoektocht naar een leven mét mobiele telefoon maar zonder de bijbehorende afleiding.

denk niet dat je groter bent dan de iconen van Silicon Valley

In de film The Social Dilemma komen belangrijke makers van social media aan het woord. Mensen die Facebook hebben bedacht, of Twitter. Allemaal zijn zij negatief over social media en zouden ze hun kinderen er niet op laten. Juist de makers weten hoe verslavend social media is gemaakt. 

Kaat: ‘Ik heb begrepen dat mensen die voorheen werkten bij (online) casino’s nu werken bij social mediaplatforms. Alles is erop gericht mensen verslaafd te maken.’ Denk dus niet dat jij sterker kunt zijn dan het mee..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Nieuw tussenjaar combineert geloof met kunst. 'Wij vinden het ook belangrijk uit te reiken en te dienen'

In Nieuwegein gaat in september een nieuw tussenjaar van start voor creatieve christelijke jongeren. 'We hoorden veel verhalen over de onveilige cultuur op kunstopleidingen – dat zette ons aan het denken.'

Afbeelding

Na twee niertransplantaties en dialyse blijft Arthur optimistisch: 'God heeft mij veel gegeven'

'Ik leef met meer dalen dan een gemiddeld mens, maar de pieken zijn ook hoger.' Arthur Burggraaf (22) heeft al zijn hele leven ernstig nierfalen. Hij dialyseerde een jaar en heeft twee niertransplantaties gehad.

Afbeelding

Wat heeft de kerk in de metaverse te zoeken? 'De Bijbel zegt niets over robots en avatars'

De metaverse wordt een steeds groter onderdeel van ons leven. Dat voorspellen bedrijven als Google en Microsoft. Moet je daar als kerk aanwezig zijn? En hoe zit het dan met sacramenten als doop, avondmaal en biecht?

Afbeelding

Met een speciale bril naar de kerk in de digitale wereld: 'Mensen zijn oprechter in de metaverse'

Grote techbedrijven als Google en Meta steken er miljarden in: de metaverse. Een online wereld, waarin je kunt sporten, daten en zakendoen. Je kunt er ook naar de kerk. Hoe is het om virtueel naar de kerk te gaan?

Afbeelding

Nieuwjaarswens voor 2023: Het licht schijnt voor jou

Redacteur Marina de Haan dichtte haar nieuwjaarswens voor 2023. ‘Als de zon je zacht wakker kust, wat schiet er meteen door je heen?’

Afbeelding

Van Vaste burcht tot Tienduizend redenen. Deze christelijke liederen leiden tot het meeste ongemak

Het idee krijgen dat God in een strandhuis woont, of doodmoe worden van 'meer passie dan ooit'. Christelijke liederen roepen uiteenlopende associaties op. 'Ik kan dit moeilijk zingen zonder in de lach te schieten.'