Bij de wonderen in de Bijbel moet bedacht worden dat dat nooit zomaar sterke staaltjes zijn

Opinie
In tal van Bijbelverhalen komen wonderen voor. Veel Bijbelverhalen cirkelen zelfs rond een wonder. Op zulke verhalen wordt heel verschillend gereageerd, schrijft Gijsbert van den Brink.
Gijsbert van den Brink
woensdag 2 november 2022 om 14:06
De genezing van de tien melaatsen uit Lukas 17.
De genezing van de tien melaatsen uit Lukas 17. beeld iStock / Getty Images

Voor sommigen is het vanzelfsprekend dat de beschreven wonderen werkelijk hebben plaatsgevonden. Ze staan immers in de Bijbel. Anderen vinden het juist absurd om te geloven dat de zon enige tijd stil bleef staan (Jozua 10: 12-13) of zelfs terug bewoog (Jesaja 38: 7-8), dat Jezus water in wijn veranderde (Johannes 2: 7-9) en op het water liep (Matteüs 14: 25), om maar enkele voorbeelden te noemen. Zulke dingen kúnnen immers gewoon niet – vandaag niet en vroeger evenmin. Weer andere hedendaagse Bijbellezers voelen zich onzeker. 

Enerzijds doen zich nog altijd wonderlijke gebeurtenissen voor: dingen die je niet zou geloven als je ze niet zelf zou meemaken. Zo zijn er nog altijd berichten over medisch onverklaarbare genezingen, en die laten z..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.