Daniël vertelt vrachtwagenchauffeurs langs de snelweg over zonde en vergeving, maar zonder bijbels

Reportage
Duizenden mensen razen in hun auto langs de internationale truckers die verplicht pauze moeten houden. Stichting Chauffeurs Evangelisatieteam Holland klopt bij ze aan, met wat chocolade, krentenbollen en een folder. ‘We trekken geen hele trukendoos open. We willen gewoon mensen vertellen over zonden en vergeving.’
Ilona de Lange
zaterdag 29 oktober 2022 om 03:10 aangepast 09:03
Het cliché van een gehaktbal onder een warmhoudlamp wordt niet bevestigd langs de A37.
Het cliché van een gehaktbal onder een warmhoudlamp wordt niet bevestigd langs de A37. beeld Boudewijn Benting

In een pesterige miezerregen opent Daniël Kroezen de achterklep van zijn auto en pakt er een Tupperware bak met Marsjes en Twixen uit en een kleine schoudertas. De uitrusting van een evangelist langs de A37 bij Zwinderen. Achter hem staan een stuk of veertien vrachtwagens op de parkeerplaats naast de ESSO. Al deze chauffeurs moeten verplicht pauze houden en staan urenlang langs de grauwe snelweg. Het is zaterdagmiddag en Kroezen gaat ‘zaaien’, zoals ze het noemen bij de evangeliesatiestichting Truckplus. 

Er liggen wat bijbeltjes in alle Oost-Europese talen in zijn kofferbak, maar die neemt hij niet mee. ‘Dan moet God je wel heel erg aanraken, want een bijbeltje is zo’n dik ding; de meeste chauffeurs lezen alleen nog maar van hun telefoon..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Bijbellezen in plaats van naar de psycholoog? De visie van Heart Cry is schadelijk volgens deskundigen

Het is schadelijk dat christelijke stichting Heart Cry mensen afraadt een psycholoog te bezoeken, oordelen deskundigen. 'Ik vind het ontraden van hulp een wanpraktijk.'

Afbeelding

Pand van Het Zoeklicht voor miljoenen in de verkoop? 'Dat kan niet, het gebouw is van God gegeven'

Op een groen landgoed in Doorn staat het monumentale pand van interkerkelijke beweging Het Zoeklicht. Ooit gekocht van een adellijke dame ‘voor een appel en een ei’. Binnenkort voor rond de drie miljoen in de verkoop.

Afbeelding

Marianne verloor haar baby vlak voor de bevalling: 'Ze had van die mooie pianovingertjes'

Het was tijdens een avond over geloofsopvoeding, dat de twijfel Marianne van der Spijk (34) ineens overviel. Als ze zich straks moest voorstellen aan de groep, zou ze dan zeggen dat ze drie kinderen heeft of vier?

Afbeelding

Agnes Abuom (1949-2023): dochter van Afrika en moeder van de oecumenische beweging

Donderdag overleed de 73-jarige Agnes Abuom, de eerste vrouw en de eerste Afrikaan die voorzitter was van de Wereldraad van Kerken. Haar strijd voor sociale gerechtigheid leidde tot ballingschap en gevangenisstraf.

Afbeelding

Hoe stichting Heart Cry mensen in de problemen brengt: 'Ik voelde me schuldig, zondig en slecht'

Zoek geen psychologische hulp, los je problemen op met God. Door die boodschap van stichting Heart Cry, en de sterke focus op seks, raakten mensen in de problemen. 'Heart Cry heeft een wake-up call nodig.'

Afbeelding

Scherpe kritiek uit Joodse kring. Hoofdredacteur Nieuw Israëlitisch Weekblad: 'Kappen met de PKN'

De Joodse gemeenschap moet de relaties met de Protestantse Kerk verbreken, vindt Esther Voet, hoofdredacteur van het Nieuw Israëlitisch Weekblad. De felicitaties bij de 75e verjaardag van Israël noemt ze 'hypocriet'.