Christelijke band Sela maakt nieuwe muzikanten bekend

Nieuws
De christelijke band Sela heeft met zanger Lars Gerfen (37) en toetsenist Arnold Dekker (24) twee nieuwe muzikanten in huis. Zij nemen vanaf januari 2023 het stokje over van Adrian Roest en Frans Korpershoek. Dat heeft de band woensdag bekend gemaakt.
Harm Bosma
woensdag 28 september 2022 om 14:17 aangepast 15:10
Lars Gerfen in de nieuwe zanger van de band Sela.
Lars Gerfen in de nieuwe zanger van de band Sela. beeld Dick Vos

Gerfen was in de christelijke scène al enigszins bekend als singer-songwriter. ‘Van alleen bezig naar een groep, een band is een hele switch. Ik heb er een tijd over nagedacht maar heb er heel veel zin in’, zo stelt de zanger in een persbericht. Gerfen heeft een katholieke achtergrond en is volgens de band een goede toevoeging aan de groep. 

Dekker is naast muzikant ook bezig met een studie theologie. Hij was al op jonge leeftijd organist in Sint Joriskerk in Amersfoort en de Oude Kerk in Delft. 

Korpershoek en Roest vertrekken na respectievelijk tien en zeventien jaar bij de band. De andere leden van Sela zijn zangeres Mirjam Kerkhof, Anneke van Dijk-Quist (viool, fluiten, achtergrondzang), Peter Dijkstra (drum en percussie), To..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

We zijn continu afgeleid en staren gemiddeld 4 uur per dag naar onze telefoon. Dat kan anders

Joram Kaat startte Life Rules, waarbij hij mensen helpt in hun zoektocht naar een leven mét mobiele telefoon maar zonder de bijbehorende afleiding. ‘Denk na over wat je belangrijk vindt in het leven.’

Afbeelding

E.P. Sanders (1937-2022), de wetenschapper die Paulus opnieuw ontdekte

Weinig bijbelwetenschappers hebben zo veel invloed gehad als de maandag overleden Amerikaan Ed Parish (E.P.) Sanders. Zijn nieuwe kijk op Paulus en het Jodendom zette een grote verandering in gang.

Afbeelding

Een traditie staat onder druk: hoeveel mag zo’n fameus Engels jongenskoor kosten?

Britse kathedraalkoren zijn ‘de Premier League van de muziek in de kerk’. Maar hun voorbestaan is op lange termijn helemaal niet zo zeker. Twee kathedralen hebben hun koor al opgeheven. Wie volgt?

Afbeelding

Zo herken je voorgangers die op een te hoog voetstuk staan: rode vlaggen voor machtsmisbruik in de kerk

Niet alleen bij De Wereld Draait Door komt machtsmisbruik voor; ook in de kerk ligt het op de loer. Zeker als voorgangers geen kritiek dulden, er onvoldoende toezicht is of - gek genoeg - als een leider heel populair is.

Afbeelding

Anouk heeft diabetes type 1: ‘Als mijn bloedsuikerwaardes te laag zijn, kan ik niet meer staan’

Anouk van de Worp (32) heeft al negen jaar diabetes type 1, een ongeneeslijke auto-immuunziekte, waardoor haar lichaam geen insuline aanmaakt. ‘Je krijgt het zomaar; ik had niets kunnen doen om de ziekte te voorkomen’.

Afbeelding

Drie mensen over hun doopritueel: ‘Ik vond het een groot wonder’

Kinderdoop, geloofsdoop of doopvernieuwing. Nederlandse christenen gaan op verschillende manieren om met de doop. Janno, Ben en Hester vertellen over hun doopritueel. ‘Ik had me ook kunnen laten dopen in een andere gemeente.’