Christelijke band Sela maakt nieuwe muzikanten bekend

Nieuws
De christelijke band Sela heeft met zanger Lars Gerfen (37) en toetsenist Arnold Dekker (24) twee nieuwe muzikanten in huis. Zij nemen vanaf januari 2023 het stokje over van Adrian Roest en Frans Korpershoek. Dat heeft de band woensdag bekend gemaakt.
Harm Bosma
woensdag 28 september 2022 om 14:17 aangepast 15:10
Lars Gerfen in de nieuwe zanger van de band Sela.
Lars Gerfen in de nieuwe zanger van de band Sela. beeld Dick Vos

Gerfen was in de christelijke scène al enigszins bekend als singer-songwriter. ‘Van alleen bezig naar een groep, een band is een hele switch. Ik heb er een tijd over nagedacht maar heb er heel veel zin in’, zo stelt de zanger in een persbericht. Gerfen heeft een katholieke achtergrond en is volgens de band een goede toevoeging aan de groep. 

Dekker is naast muzikant ook bezig met een studie theologie. Hij was al op jonge leeftijd organist in Sint Joriskerk in Amersfoort en de Oude Kerk in Delft. 

Korpershoek en Roest vertrekken na respectievelijk tien en zeventien jaar bij de band. De andere leden van Sela zijn zangeres Mirjam Kerkhof, Anneke van Dijk-Quist (viool, fluiten, achtergrondzang), Peter Dijkstra (drum en percussie), To..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Leonard is vanaf zijn geboorte blind: 'Het idee dat ik straks mijn vrouw en kinderen kan zien, geeft mij troost'

‘Als Jezus nu zou leven … zou ik dan naar Hem toe gaan om genezing te ontvangen? Ik weet het niet zo goed.’ Leonard (30) kijkt onbewust langs je heen, als je met hem praat. Hij is blind.

Afbeelding

In Memoriam: Ioannis Zizioulas (1931-2023), theoloog van de eucharistie en van de schepping

Hij gold als een van de meest vooraanstaande en invloedrijke hedendaagse oosters-orthodoxe theologen. Ioannis Zizioulas overleed woensdag aan de complicaties van een covidbesmetting.

Afbeelding

Caroly Houmes, directeur van IJM: 'Ik voel de duisternis en tegelijk geloof ik dat er een goede God is'

De strijd tegen slavernij en gedwongen prostitutie tekent haar werk. Al jarenlang is Caroly Houmes boegbeeld van International Justice Mission. Kalm en toch: 'Mijn kind gaat dus niet bij zo'n kerstman op schoot.'

Afbeelding

Bijbel voor basisschoolkinderen in eigentijdse films: 'Een oeroud verhaal in een modern jasje'

Ruzie in huis, vader en zoon schreeuwen. De voordeur knalt, zoon vertrekt. De film De magie van Valentijn vertelt het verhaal van de verloren zoon in moderne stijl, om kinderen vertrouwd te maken met de Bijbel.

Afbeelding

Hoe een avondmaalsviering op het asfalt een akelig diepe verdeeldheid aan het licht bracht

De klimaatdemonstranten die vorig weekend op de A12 een pakje druivensap en een bolletje nuttigden als ‘actiemaal’ legden een fundamenteel meningsverschil onder christenen bloot. En nee, dat ging niet over het klimaat.

Afbeelding

Hoogleraar bijbelvertalen Matthijs de Jong over interpretatie: 'Job vond troost in plaats van berouw'

Het berouw van Job en de hoofdstukindeling van Genesis 1, klopt dat wel? Bijzonder hoogleraar bijbelvertalen, Matthijs de Jong, vermoedt van niet. ‘Een bijbelvertaling kan er over honderd jaar heel anders uitzien.’