Eminem in de Heer? Artiest rapt over zijn geloof op nieuwste album van DJ Khaled

Achtergrond
‘Bijbel naast me (...) een godsgeschenk’ en ‘Eer aan Jezus’, zo rapt de bekende Amerikaanse artiest Eminem op het recent verschenen album God did van DJ Khaled. Marshall Bruce Mathers lll, beter bekend als Eminem of Slim Shady, verbaast met het nummer ‘Use this gospel’ vriend en vijand.
Jacolien Viveen
woensdag 31 augustus 2022 om 16:59
Eminem tijdens een optreden, zondag, bij de MTV Music Awards.
Eminem tijdens een optreden, zondag, bij de MTV Music Awards. beeld photo by Charles Sykes/invision/ap

De rapper staat met name bekend om zijn onverbloemd grove songteksten waarin de f*cks niet van de lucht zijn. Vrouwen, homo’s, bekende artiesten, zijn eigen familie, ze krijgen er verbaal flink van langs. De sinds eind jaren 90 enorm populaire artiest spaart niemand in zijn nummers. Eminem is onder meer bekend van nummers als ‘Stan’ (over een opdringerige fan die zelfmoord pleegt) en ‘The Real Slim Shady’ waar de billen en beledigingen je om de oren vliegen.

De bijna 50-jarige Eminem zou Eminem niet zijn als ook dit geloofsnummer niet behoorlijk direct en streetwise is. De artiest, die vele prijzen won maar ook een tweejarige voorwaardelijk gevangenisstraf wegens mishandeling en wapenbezit kreeg, rapt: ‘Bijbel (...) zoa..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Oekraïense kerk wil geen (heilige) olie meer uit Moskou. Toch dreigt president Zelensky met een verbod

De Oekraïens-Orthodoxe Kerk die tot voor kort onder het patriarchaat van Moskou viel, maar daar na de Russische inval mee brak, ligt onder vuur. Hoewel zij de banden met Moskou verbrak, dreigt nu een volledig verbod van de kerk.

Afbeelding

Arjan Paans is terminaal en atheïst. ‘Het gebed van mijn zoon ontroert mij tot tranen toe’

Journalist Arjan Paans is ongeneeslijk ziek. Hij merkt dat gelovige vrienden - en ook zijn eigen zoon - voor hem bidden. Wat doet dat met een overtuigde atheïst? ‘Het geloof is niet vrijblijvend. Dat vind ik mooi.’

Afbeelding

Wie komt er alle jaren? Deze pastoor kan het verklaren

Hoor, wie klopt daar, kinderen? Op die vraag kan Marcus Vankan antwoord geven. Hij weet veel - zo niet alles - over Nikolaas, de bisschop van Myra uit de derde eeuw. ‘Ik kan me ergeren als er over Sinterklaas onzin wordt verteld.

Afbeelding

‘Nashvilledominee’ Maarten Klaassen verlaat PKN: ‘Het evangelie is in het geding’

Dominee Maarten Klaassen vertrekt uit de Protestantse Kerk Nederland (PKN). Breekpunt is de weigering van de kerk om een veroordeling over homoseksualiteit uit te spreken.

Afbeelding

Een bijbel die de evolutietheorie accepteert, hoe werkt dat?

De ‘wetenschapsbijbel’ is een gloednieuwe doelgroepbijbel voor wie niet met de rug naar de wetenschap wil staan. Zestig wetenschappers werkten eraan mee. Als je van heldere standpunten houdt, kun je beter verder kijken.

Afbeelding

Expliciet christelijke jas zit de VU te krap. ‘Jammer dat een beroep op Gods naam niet meer mogelijk is’

Op het besluit dat het citeren van bijbelwoorden bij promoties en oraties op de Vrije Universiteit (VU) verdwijnt, klinkt kritiek en begrip. ‘De expliciet christelijke jas is te krap voor wie wij zijn als universiteit.’