Hoe ben je christen op je werk? 5 tips om je geloof te laten zien tijdens werktijd

Achtergrond
Veel christenen willen wel iets van hun geloof laten zien op hun werk, maar weten niet goed hoe. Woensdag is er in Ede een congres over geloofsbeleving op de werkvloer. En dat gaat niet alleen over bidden voor je eten.
Bas Meeuse
dinsdag 30 augustus 2022 om 18:27 aangepast 20:02
‘Vraag geen aandacht voor jouw geloof door vooral te laten zien dat je als christen anders bent' aldus Simon Polinder
‘Vraag geen aandacht voor jouw geloof door vooral te laten zien dat je als christen anders bent' aldus Simon Polinder beeld ANP

Ede 

Wat is het verschil tussen iemand die zijn werk vanuit zijn christen-zijn wil doen en een collega die geen geloofsachtergrond heeft? Die vraag is voor veel mensen nog niet zo makkelijk te beantwoorden, merkt Simon Polinder. Hij is associate lector Christelijke Professie aan de Christelijke Hogeschool Ede (CHE). 

Samen met de onderzoeksgroep Christelijke Professie onderzocht Polinder hoe organisaties medewerkers kunnen helpen om handen en voeten te geven aan de christelijke identiteit. De organisaties die samenwerkten aan het onderzoek zijn de christelijke zorgaanbieder Lelie zorggroep, de christelijke hulporganisatie Woord en Daad en de Christelijke Hogeschool Ede.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Oekraïense kerk wil geen (heilige) olie meer uit Moskou. Toch dreigt president Zelensky met een verbod

De Oekraïens-Orthodoxe Kerk die tot voor kort onder het patriarchaat van Moskou viel, maar daar na de Russische inval mee brak, ligt onder vuur. Hoewel zij de banden met Moskou verbrak, dreigt nu een volledig verbod van de kerk.

Afbeelding

Arjan Paans is terminaal en atheïst. ‘Het gebed van mijn zoon ontroert mij tot tranen toe’

Journalist Arjan Paans is ongeneeslijk ziek. Hij merkt dat gelovige vrienden - en ook zijn eigen zoon - voor hem bidden. Wat doet dat met een overtuigde atheïst? ‘Het geloof is niet vrijblijvend. Dat vind ik mooi.’

Afbeelding

Wie komt er alle jaren? Deze pastoor kan het verklaren

Hoor, wie klopt daar, kinderen? Op die vraag kan Marcus Vankan antwoord geven. Hij weet veel - zo niet alles - over Nikolaas, de bisschop van Myra uit de derde eeuw. ‘Ik kan me ergeren als er over Sinterklaas onzin wordt verteld.

Afbeelding

‘Nashvilledominee’ Maarten Klaassen verlaat PKN: ‘Het evangelie is in het geding’

Dominee Maarten Klaassen vertrekt uit de Protestantse Kerk Nederland (PKN). Breekpunt is de weigering van de kerk om een veroordeling over homoseksualiteit uit te spreken.

Afbeelding

Een bijbel die de evolutietheorie accepteert, hoe werkt dat?

De ‘wetenschapsbijbel’ is een gloednieuwe doelgroepbijbel voor wie niet met de rug naar de wetenschap wil staan. Zestig wetenschappers werkten eraan mee. Als je van heldere standpunten houdt, kun je beter verder kijken.

Afbeelding

Expliciet christelijke jas zit de VU te krap. ‘Jammer dat een beroep op Gods naam niet meer mogelijk is’

Op het besluit dat het citeren van bijbelwoorden bij promoties en oraties op de Vrije Universiteit (VU) verdwijnt, klinkt kritiek en begrip. ‘De expliciet christelijke jas is te krap voor wie wij zijn als universiteit.’