Rianne Veenstra (59) doet aan boksen

Interview
Drie keer per week sport Rianne Veenstra onder leiding van tbs-patiënten. ‘Dit helpt mij om uit mijn hoofd te gaan en in mijn lijf te komen.’
Rozina Schouten
woensdag 24 augustus 2022 om 04:21 aangepast 14:02
beeld

Telefoon thuis laten, tas op de loopband en door de detectiepoort de tbs-kliniek instappen. Voor Rianne Veenstra (59) voelt dit heel vertrouwd. Rianne is gemeentepredikant van de Protestantse Kerk in Almere Buiten. Drie keer in de week bezoekt ze de Oostvaarderskliniek bij haar in de buurt, om te sporten onder leiding van tbs-patiënten. ‘Ik zie de jongens vaker dan mijn eigen kinderen.’ Deze patiënten worden ter voorbereiding op het leven buiten de kliniek opgeleid tot sportinstructeur. ‘Een paar jaar geleden hadden we een hele goede trainer. Ik vind het prachtig om te zien dat hij nu als zzp’er aan het werk is, een vrouw en kind heeft. Hij heeft zijn leven weer op de rails gekregen.’ Door het sporten in de kliniek ontdekte Rianne ook ho..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Wie komt er alle jaren? Deze pastoor kan het verklaren

Hoor, wie klopt daar, kinderen? Op die vraag kan Marcus Vankan antwoord geven. Hij weet veel - zo niet alles - over Nikolaas, de bisschop van Myra uit de derde eeuw. ‘Ik kan me ergeren als er over Sinterklaas onzin wordt verteld.

Afbeelding

‘Nashvilledominee’ Maarten Klaassen verlaat PKN: ‘Het evangelie is in het geding’

Dominee Maarten Klaassen vertrekt uit de Protestantse Kerk Nederland (PKN). Breekpunt is de weigering van de kerk om een veroordeling over homoseksualiteit uit te spreken.

Afbeelding

Een bijbel die de evolutietheorie accepteert, hoe werkt dat?

De ‘wetenschapsbijbel’ is een gloednieuwe doelgroepbijbel voor wie niet met de rug naar de wetenschap wil staan. Zestig wetenschappers werkten eraan mee. Als je van heldere standpunten houdt, kun je beter verder kijken.

Afbeelding

Expliciet christelijke jas zit de VU te krap. ‘Jammer dat een beroep op Gods naam niet meer mogelijk is’

Op het besluit dat het citeren van bijbelwoorden bij promoties en oraties op de Vrije Universiteit (VU) verdwijnt, klinkt kritiek en begrip. ‘De expliciet christelijke jas is te krap voor wie wij zijn als universiteit.’

Afbeelding

Orgelkids wint innovatieprijs: er zijn nu 150 Doe-orgels in twintig landen

Een Nederlands project dat kinderen liefde voor orgels wil bijbrengen, heeft een internationale prijs gewonnen voor behoud van religieus erfgoed.

Afbeelding

Hitserie The Chosen over het leven van Jezus straks ook in Nederland te zien

De populaire serie over het leven van Jezus, The Chosen, is vanaf deze maand ook in Nederland te zien. In Amerika is de serie een hit. The New York Times noemt het veelbekeken programma een ‘crowdfunded miracle’.