Graceland Festival telt 2400 bezoekers en dat is een record

Nieuws
Het Graceland Festival trok afgelopen week 2400 bezoekers. Dat is een groei van 10 procent ten opzichte van de vorige editie en een record. Het festival vond plaats van 18 tot 21 augustus in Zeewolde.
Remco van Mulligen
dinsdag 23 augustus 2022 om 17:43 aangepast 19:14
Het Graceland Festival van vorig jaar, dat eveneens plaatsvond in Zeewolde.
Het Graceland Festival van vorig jaar, dat eveneens plaatsvond in Zeewolde. beeld Dick Vos

Zeewolde

‘We zijn dankbaar en trots dat we op zo’n unieke manier een thuis kunnen zijn voor een groeiende groep bezoekers’, reageert festivaldirecteur Gerda van Veen. Op het festival lag dit jaar de nadruk op het klimaatprobleem. Ook was er ruimte voor andere religieuze tradities met onder andere een multireligieuze gebedsoproep en een christelijke yogasessie. Ook probeerde Graceland met een ‘therapiesessie’ een brug te slaan tussen boeren en burgers. <

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Arjan Paans is terminaal en atheïst. ‘Het gebed van mijn zoon ontroert mij tot tranen toe’

Journalist Arjan Paans is ongeneeslijk ziek. Hij merkt dat gelovige vrienden - en ook zijn eigen zoon - voor hem bidden. Wat doet dat met een overtuigde atheïst? ‘Het geloof is niet vrijblijvend. Dat vind ik mooi.’

Afbeelding

Wie komt er alle jaren? Deze pastoor kan het verklaren

Hoor, wie klopt daar, kinderen? Op die vraag kan Marcus Vankan antwoord geven. Hij weet veel - zo niet alles - over Nikolaas, de bisschop van Myra uit de derde eeuw. ‘Ik kan me ergeren als er over Sinterklaas onzin wordt verteld.

Afbeelding

‘Nashvilledominee’ Maarten Klaassen verlaat PKN: ‘Het evangelie is in het geding’

Dominee Maarten Klaassen vertrekt uit de Protestantse Kerk Nederland (PKN). Breekpunt is de weigering van de kerk om een veroordeling over homoseksualiteit uit te spreken.

Afbeelding

Een bijbel die de evolutietheorie accepteert, hoe werkt dat?

De ‘wetenschapsbijbel’ is een gloednieuwe doelgroepbijbel voor wie niet met de rug naar de wetenschap wil staan. Zestig wetenschappers werkten eraan mee. Als je van heldere standpunten houdt, kun je beter verder kijken.

Afbeelding

Expliciet christelijke jas zit de VU te krap. ‘Jammer dat een beroep op Gods naam niet meer mogelijk is’

Op het besluit dat het citeren van bijbelwoorden bij promoties en oraties op de Vrije Universiteit (VU) verdwijnt, klinkt kritiek en begrip. ‘De expliciet christelijke jas is te krap voor wie wij zijn als universiteit.’

Afbeelding

Orgelkids wint innovatieprijs: er zijn nu 150 Doe-orgels in twintig landen

Een Nederlands project dat kinderen liefde voor orgels wil bijbrengen, heeft een internationale prijs gewonnen voor behoud van religieus erfgoed.