Volgens sterrenkundige Heino Falcke laat de NASA-foto zien ‘hoe klein de mens is’ en hoe veel groter God is
‘Een sacrale foto’, noemt de christelijke sterrenkundige Heino Falcke het beeld van de James Webb-telescoop. ‘Het is knap werk, maar voor mij laat het vooral iets zien van hoe groot de Schepper is.’
-
Hilbert Meijer aangepast 13 juli 2022 12:04

Rechts de eerste foto van de James Webb-telescoop, links een vergelijkbare eerdere foto. 'Je kijkt dieper het heelal in dan ooit tevoren', zegt Heino Falcke.
(beeld afp / nasa)Nijmegen
Op anderhalf miljoen kilometer van de aarde maakte de in december gelanceerde James Webb-telescoop spectaculaire beelden: het zijn de volgens NASA, het Amerikaanse ruimtevaartagentschap, de ‘verste en scherpste infrarode beelden van het vroege universum’. De eerste foto laat duizenden sterrenstelsels zien waarmee je dertien miljard jaar terug in de tijd kunt kijken: het licht van de verre sterrenstelsels doet er miljarden jaren over om de aarde te bereiken. Op de foto zie je het heelal daarom zoals het er relatief kort na ontstaan uitzag. De Nijmeegse hoogleraar astrodeeltjesfysica en radioastronomie Heino Falcke, die zijn kennis van sterrenkunde combineert met een christelijke wereldvisie, is diep onder de indruk.
De foto doet..
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en lees dit artikel gratis
Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze privacyverklaring en de algemene voorwaarden .