Programmamaker en Bijbelleraar Dick Baarsen (1932-2022) overleden

Nieuws
EO-programmamaker en bijbelleraar Dick Baarsen is vrijdag 8 juli op 90-jarige leeftijd overleden. Dit laat zijn familie weten via sociale media.
Ilona de Lange
maandag 11 juli 2022 om 17:14
Dick Baarsen gaf na zijn pensioen nog veel Bijbelonderwijs.
Dick Baarsen gaf na zijn pensioen nog veel Bijbelonderwijs. beeld youtube

Baarsen groeide op in Aalsmeer en was op jonge leeftijd al actief in het jeugdwerk van de lokale Nederlandse Hervormde Kerk. De Schots-Nederlandse evangelist Sidney Wilson en de oprichter van Open Doors Anne van der Bijl hadden een grote invloed op Baarsens geloofsleven. Hij volgde een tweejarige opleiding aan de Bijbelschool van de WEC in Schotland.

EO Kinderkrant

Kort na de oprichting van de EO in 1967 ging Baarsen werken als programmamaker bij de omroep. Hij werd eindverantwoordelijke voor de kinderprogramma’s en bedacht onder meer de EO Kinderkrant. Dit programma werd meer dan twintig jaar uitgezonden en stopte in 1986. In het programma werd het evangelie aan kinderen uitgelegd. Er was een ..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Evangelische leiders uit Europa ontmoeten elkaar op congres. ‘Het wordt spannend als het gaat over homoseksualiteit’

Hoe gaan evangelicale christenen in Europa om met vluchtelingen, klimaat, de oorlog in Oekraïne en polarisatie? Rondom die vraag ontmoeten 280 evangelische leiders elkaar deze week in Sarajevo.

Afbeelding

Youp van ‘t Hek wordt soms bloednerveus van christenen. ‘Het is een gok om wel of niet in de hemel te geloven’

‘Waartoe zijn we op aarde? Wij zijn op aarde om God te dienen en om hier en in het hiernamaals gelukkig te zijn. Goed geschreven hoor, maar of er echt een hiernamaals is, weet je pas als je dood bent.’

Afbeelding

Hulpfonds voor mensen met geldnood: ‘Ouderlingen gevraagd alert te zijn op armoede’

Kerken in Ede proberen mensen met financiële zorgen te helpen, onder meer door een ‘energiefonds’ op te richten. Intussen wordt ook nagedacht over klusteams die minima helpen hun huis te isoleren.

Afbeelding

Dierendag: als er paarden langskomen in de Bijbel, is er eigenlijk altijd ellende

De Bijbel praat ‘ontzettend negatief’ over paarden. Maar waarom eigenlijk? Voor Dierendag zocht theoloog en ND-redacteur Dick Schinkelshoek dit uit. ‘Een paard is macht, een paard is: denken dat je wat bent.’

Afbeelding

Evangelisch Nederland over InSalvation-ophef: ‘Er zijn alleen maar verliezers’

De ophef rondom de christelijke band InSalvation maakt veel los. Toch benadrukken kopstukken uit evangelische kringen tegen het Nederlands Dagblad dat er in de kerk verschillend gedacht mag worden over seksualiteit.

Afbeelding

Johan Graafland over dieren en de kerk. ‘In Genesis 1 stond vlees niet op het menu van de mens’

In de samenleving is volop aandacht voor dierenwelzijn, de milieuproblematiek en duurzaamheid. Daarom zou het er in de kerk ook over moeten gaan, vindt econoom, ethicus en theoloog Johan Graafland.