Eerste Offerfeest na pandemie

Nieuws
Het Offerfeest, of Eid al-Adha, is zaterdag weer begonnen. Waar mensen vorig jaar vanwege de coronaregels nog afstand moesten houden in de moskee en na het gebed zo snel mogelijk weer naar huis gingen, is er nu ruimte om samen te komen en elkaar te ontmoeten.
anp
maandag 11 juli 2022 om 04:22
2022-07-09 13:15:13 DEURNE - Vrienden en familie aan de ontbijttafel tijdens de viering van het Offerfeest. De islamitische feestdag is naast het Suikerfeest een van de belangrijkste feesten voor moslims. Het wordt gevierd ter nagedachtenis aan de profeet Ibrahim (Abraham), die bereid was zijn zoon te offeren voor Allah. ANP ROB ENGELAAR
2022-07-09 13:15:13 DEURNE - Vrienden en familie aan de ontbijttafel tijdens de viering van het Offerfeest. De islamitische feestdag is naast het Suikerfeest een van de belangrijkste feesten voor moslims. Het wordt gevierd ter nagedachtenis aan de profeet Ibrahim (Abraham), die bereid was zijn zoon te offeren voor Allah. ANP ROB ENGELAAR beeld anp / Rob Engelaar

Tijdens het islamitische feest wordt de profeet Ibrahim (in het christendom en jodendom Abraham) herdacht, die bereid zou zijn geweest om zijn zoon te offeren in opdracht van Allah. Tijdens het Offerfeest laten moslims een dier slachten. Een deel geeft men weg aan families die niet voldoende geld hebben om zelf een dier te kopen voor de slacht. De rest van het feest, dat tot en met vandaag duurt, staat in het teken van samenzijn, solidariteit en verzoening.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Anouk heeft diabetes type 1: ‘Als mijn bloedsuikerwaardes te laag zijn, kan ik niet meer staan’

Anouk van de Worp (32) heeft al negen jaar diabetes type 1, een ongeneeslijke auto-immuunziekte, waardoor haar lichaam geen insuline aanmaakt. ‘Je krijgt het zomaar; ik had niets kunnen doen om de ziekte te voorkomen’.

Afbeelding

Drie mensen over hun doopritueel: ‘Ik vond het een groot wonder’

Kinderdoop, geloofsdoop of doopvernieuwing. Nederlandse christenen gaan op verschillende manieren om met de doop. Janno, Ben en Hester vertellen over hun doopritueel. ‘Ik had me ook kunnen laten dopen in een andere gemeente.’

Afbeelding

Hoge kardinalen vrezen Duitse ‘twijfel en verwarring’. Maar de oosterburen bepalen de Vaticaanse agenda

Twee curiekardinalen publiceren stevige kritiek op de hervormingsgretige Duitse bisschoppen. Het is een teken van angst in Rome dat wat ten noorden van de Alpen wordt aangestoken, zich als een veenbrand zal verspreiden.

Afbeelding

Drukte op studiedag over homoseksualiteit. ‘Zaten we hier ook als het onderwerp armoede was?’

Driehonderdzestig mensen hebben zich in de Utrechtse Jacobikerk verzameld om het boek van hoogleraar Ad de Bruijne over homoseksualiteit te bespreken. ‘Gereformeerden mogen wel eens wat meer queer zijn’.

Afbeelding

The Passion 2023 wordt uitgezonden vanuit Harlingen, met publiek

De dertiende editie van het KRO-NCRV-programma The Passion vindt plaats op 6 april, Witte Donderdag, in de Friese havenstad Harlingen. Volgens directievoorzitter Peter Kuipers van KRO-NCRV ‘is het belangrijk dat we het eeuwenoude paasverhaal blijven vertellen’.

Afbeelding

Wat als de energierekening van de kerk explodeert? Er is een oplossing, maar die doet wel pijn

Wat doe je als kerk als de energierekening explosief stijgt? In de regio Drechtsteden en Barneveld hebben ze een oplossing bedacht, al doet die een beetje pijn na de coronacrisis.