Spiritueel magazine OMG stopt na vijf nummers met papieren uitgave

Nieuws
Het magazine OMG, dat aandacht vroeg voor religie, zingeving en spiritualiteit, stopt na vijf nummers met de papieren uitgave.
Gerald Bruins
dinsdag 5 juli 2022 om 16:41
De cover van een van de vijf uitgebrachte OMG-magazines.
De cover van een van de vijf uitgebrachte OMG-magazines. beeld OMG

Giethoorn

Dat meldt het magazine op de eigen website. ‘Helaas lukte het niet om op tijd voldoende exemplaren van OMG te verkopen om uit de rode cijfers te komen’, aldus de verklaring op de website. Daarbij speelden de winkelsluitingen als gevolg van corona ook een rol. ‘Er werd verlies geleden, al een paar edities lang, te veel verlies om OMG op deze basis te kunnen voortzetten.’ Volgens het blad zijn de vooruitzichten van de magazinemarkt bovendien slecht: de verkopen en advertentie-inkomsten blijven achter en de papierprijzen stijgen.

Het magazine was de droom van hoofdredacteur Marina de Kort-de Wolde. Sinds 2014 probeerde zij het blad van de grond te tillen om de ‘schoonheid en relevantie van religie en spiritualiteit te laten zien op ..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Hoe corona de viering van het avondmaal blijvend heeft veranderd

Corona heeft de viering van het avondmaal in veel kerken veranderd. ‘Als je niet uit één beker drinkt, mis je een belangrijk symbool van het avondmaal.’

Afbeelding

Deze drie dingen kun je deze week op het Graceland Festival doen

De spiritualiteit op het Graceland Festival, vanaf donderdag, is breed christelijk, maar met oog voor universele ervaringen die in alle religies te vinden zijn.

Afbeelding

Arjan Nobel weet nog precies hoe hij zich voelde toen hij Augustinus’ Belijdenissen las: overdonderd

Er zijn van die boeken waar je nooit op uitgekeken raakt. Voor historicus Arjan Nobel is dat de Belijdenissen van Augustinus. ‘Er zijn maar een paar boeken waar je echt stil van wordt. Dit is zo’n boek.’

Afbeelding

‘Grootste schade in Oekraïne niet door kapotte kerken, maar door verdwenen gemeenten’

Sinds de oorlog in Oekraïne begon zijn er zo’n vierhonderd baptistengemeenten verdwenen. Dat aantal ligt veel hoger dan het geschat aantal verwoeste kerkgebouwen - zo’n tweehonderd tot eind juli - doet vermoeden.

Afbeelding

Maria ligt op straat

Maria heeft vele gezichten op dit festival voor straatkunstenaars. Van een gerimpelde, gesluierde vrouw tot een hoogblonde Maria met haar handen voor haar blote borsten. Toch zijn ze allemaal herkenbaar als de moeder van Jezus.

Afbeelding

Vrouwen lopen vast in shariawetten en strijden voor hervorming

Een shariarechtbank in Maleisië veroordeelde Emilia Hanafi tot zeven dagen cel omdat ze haar kinderen op een andere dan afgesproken dag naar haar ex-man liet gaan. Ze ging in beroep bij de federale rechtbank, maar die stelde haar in het ongelijk.