Platform Kerk en Aardbeving vraagt gebed voor parlementaire enquête Groningen

Nieuws
Op de zondag voordat de openbare verhoren van de Parlementaire Enquêtecommissie beginnen, roept Kerk en Aardbeving op om in gebed stil te staan bij Gronings leed. Zondag 26 juni is daarom de vierde Groningenzondag.
Ilona de Lange
zaterdag 25 juni 2022 om 04:22

Groningen 

‘We hopen dat u de verhoren in uw gebed wil meenemen. Zo mogen we als kerken samen blijven bidden om recht en erkenning’, schrijft Christiaan Kanis, voorzitter van het Platform Kerk en Aardbeving en predikant in een kerk met bewoners uit Loppersum, Garrelsweer, Zeerijp, Stedum en Ten Post op kerkenaardbeving.nl.

Het christelijke platform initieerde in 2019 de Groningenzondag. ‘Het is een dag waarin we kerken oproepen om te bidden voor de bewoners van Groningen, die leven met onzekerheid, verdriet of boosheid vanwege de aardbevingsproblematiek’, aldus Kanis. 

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Evangelische leiders uit Europa ontmoeten elkaar op congres. ‘Het wordt spannend als het gaat over homoseksualiteit’

Hoe gaan evangelicale christenen in Europa om met vluchtelingen, klimaat, de oorlog in Oekraïne en polarisatie? Rondom die vraag ontmoeten 280 evangelische leiders elkaar deze week in Sarajevo.

Afbeelding

Youp van ‘t Hek wordt soms bloednerveus van christenen. ‘Het is een gok om wel of niet in de hemel te geloven’

‘Waartoe zijn we op aarde? Wij zijn op aarde om God te dienen en om hier en in het hiernamaals gelukkig te zijn. Goed geschreven hoor, maar of er echt een hiernamaals is, weet je pas als je dood bent.’

Afbeelding

Hulpfonds voor mensen met geldnood: ‘Ouderlingen gevraagd alert te zijn op armoede’

Kerken in Ede proberen mensen met financiële zorgen te helpen, onder meer door een ‘energiefonds’ op te richten. Intussen wordt ook nagedacht over klusteams die minima helpen hun huis te isoleren.

Afbeelding

Dierendag: als er paarden langskomen in de Bijbel, is er eigenlijk altijd ellende

De Bijbel praat ‘ontzettend negatief’ over paarden. Maar waarom eigenlijk? Voor Dierendag zocht theoloog en ND-redacteur Dick Schinkelshoek dit uit. ‘Een paard is macht, een paard is: denken dat je wat bent.’

Afbeelding

Evangelisch Nederland over InSalvation-ophef: ‘Er zijn alleen maar verliezers’

De ophef rondom de christelijke band InSalvation maakt veel los. Toch benadrukken kopstukken uit evangelische kringen tegen het Nederlands Dagblad dat er in de kerk verschillend gedacht mag worden over seksualiteit.

Afbeelding

Johan Graafland over dieren en de kerk. ‘In Genesis 1 stond vlees niet op het menu van de mens’

In de samenleving is volop aandacht voor dierenwelzijn, de milieuproblematiek en duurzaamheid. Daarom zou het er in de kerk ook over moeten gaan, vindt econoom, ethicus en theoloog Johan Graafland.