Henk Binnendijk komt nooit op het voetbalveld, maar leidt wel een dankdienst voor Quick Boys

Achtergrond
Voetbalvereniging Quick Boys bestaat honderd jaar. In een tent op één van de velden wordt daarom zondagmiddag een dankdienst gehouden, die wordt geleid door evangelist Henk Binnendijk (87). Eén probleem: hij komt uit uit het concurrerend Rijnsburg.
Rick Moeliker
vrijdag 17 juni 2022 om 16:12
Een wedstrijd van Quick Boys tegen Jong FC Groningen, waarin clubicoon Dirk Kuijt nog meespeelde.
Een wedstrijd van Quick Boys tegen Jong FC Groningen, waarin clubicoon Dirk Kuijt nog meespeelde. beeld anp / Alexander Schippers

Een dankdienst op een voetbalveld. Dat maakt u vast niet iedere dag mee. 

Binnendijk lacht. ‘Nou ja, kijk, ik heb natuurlijk ook op het veld van de Amsterdam Arena gestaan bij de EO-Jongerendag, maar spreken bij een dankdienst voor een voetbalclub, dat heb ik nog nooit meegemaakt. Toen ik werd gebeld, was ik niet thuis en nam mijn vrouw de telefoon op. 

Toen ik thuiskwam zei ze: ze hebben gebeld van Rijnsburgse Boys, of je wilt spreken bij een feestdienst. Ik dacht: Rijnsburg? Dat kan toch helemaal niet. Die club bestaat nog geen honderd jaar. Maar toen belden ze de volgende dag nog eens, en bleek het Quick Boys te zijn. Toen heb ik gezegd: daar moet ik als Rijnsburger wel een nachtje over slapen hoor, want Quick Boys is in Rijns..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Vrijgemaakte theoloog Ad de Bruijne komt met nieuwe kijk op homoseksualiteit: ‘Ook genot en geluk voor stellen’

Tien jaar lang schreef de vrijgemaakt-gereformeerde ethicus Ad de Bruijne aan een boek over homoseksualiteit dat een aantal oude wissels omgooit. ‘Ik zet mijn voorstel met overtuiging neer, maar ook met vrees en beven.’

Afbeelding

Deze bijbelsmokkelaar schreef een boek over zijn avonturen: ‘Waarom de KGB ons liet gaan weet ik nog steeds niet’

Hij smokkelde bijbels naar Oost-Europa, vloog met bijbels in zijn jas naar Rusland en passeerde met bonzend hart de douane in Iran. Klaas Muurling (65) schreef het op in een boek dat zaterdag wordt gepresenteerd.

Afbeelding

Nederlandse moslims onterecht op terreurlijsten. ‘Ik geef mijn kinderen mee: Nederland is niet wat het lijkt’

Tientallen Nederlandse moslims komen in de problemen omdat ze op een terreurlijst zijn beland - alles wijst erop dat dit onterecht is. ‘’Waarom ben je in Syrië geweest’, vroegen ze me. Maar ik was daar nooit geweest.’

Afbeelding

383 nieuwe gevallen van misbruik gevonden in Anglicaanse Kerk

Bij een onderzoek in alle 42 bisdommen van de Anglicaanse Kerk van Engeland zijn 383 nieuwe gevallen van misbruik gevonden. Dit gaat niet alleen om seksueel misbruik.

Afbeelding

Evangelische leiders uit Europa ontmoeten elkaar op congres. Waar gaan ze het over hebben?

‘Hoop voor Europa’ is de titel van de driejaarlijkse bijeenkomst van de Europese Evangelische Alliantie. De organisatie maakt zich al jaren zorgen over de secularisatie in Europa. 280 evangelische leiders gaan met elkaar in gesprek.

Afbeelding

Youp van ‘t Hek wordt soms bloednerveus van christenen. ‘Het is een gok om wel of niet in de hemel te geloven’

‘Waartoe zijn we op aarde? Wij zijn op aarde om God te dienen en om hier en in het hiernamaals gelukkig te zijn. Goed geschreven hoor, maar of er echt een hiernamaals is, weet je pas als je dood bent.’