Stichting Hulp Vervolgde Christenen ontving in 2021 ruim 2 miljoen euro

Nieuws
De stichting Hulp Vervolgde Christenen (HVC) kreeg in 2021 2,1 miljoen euro aan giften binnen. Dat is iets minder dan de 2,4 miljoen euro in 2020, maar het nog altijd een derde meer dan in 2019, het jaar voor de coronacrisis.
redactie nd
woensdag 25 mei 2022 om 11:16
Stichting HVC deelde in 2021 onder meer voedselpakketten uit om vervolgde christenen door de coronacrisis heen te helpen.
Stichting HVC deelde in 2021 onder meer voedselpakketten uit om vervolgde christenen door de coronacrisis heen te helpen. beeld hvc

Hoogblokland

Dat blijkt uit het woensdag gepubliceerde jaarverslag. HVC is een relatief kleine stichting, geworteld in de reformatorische wereld. De stichting bestaat uit een klein coördinerend team en heeft daarnaast zo’n 145 vrijwilligers. Het grootste deel van de inkomsten werd besteed aan hulp aan vervolgde christenen in vijftien landen en ondersteuning van evangelisten. Daarnaast verspreidde de stichting vorig jaar ruim 20.000 bijbels. <

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Orgelkids wint innovatieprijs: er zijn nu 150 Doe-orgels in twintig landen

Een Nederlands project dat kinderen liefde voor orgels wil bijbrengen, heeft een internationale prijs gewonnen voor behoud van religieus erfgoed.

Afbeelding

Hitserie The Chosen over het leven van Jezus straks ook in Nederland te zien

De populaire serie over het leven van Jezus, The Chosen, is vanaf deze maand ook in Nederland te zien. In Amerika is de serie een hit. The New York Times noemt het veelbekeken programma een ‘crowdfunded miracle’.

Afbeelding

Jandino Asporaat: ‘Ik heb nu direct contact met God. Er zit geen priester of prediker tussen’

Het maakt niet uit hoe laat het is, Jandino Asporaat zegt altijd enthousiast ‘goedemorgen’. Het is zijn manier om alles uit een dag te halen wat erin zit. Hij laat zich daarbij leiden door God.

Afbeelding

Hoe kerken Sinterklaas een handje helpen: ‘Sneu als arme kinderen geen cadeau krijgen’

Kinderen die geen cadeaus voor Sinterklaas krijgen, omdat hun ouders het niet kunnen betalen? Kerken dwars door Nederland steken de Sint deze weken een helpende hand toe. Bijvoorbeeld in Assen.

Afbeelding

Voor het eerst noemt minder dan de helft van de mensen zich christen in Engeland en Wales

Het aantal mensen in Engeland en Wales dat zich christen noemt, duikt onder de 50 procent. En toch blijft de kerk een bron van hoop en goed nieuws, zegt aartsbisschop Stephen Cottrell.

Afbeelding

Vrije Universiteit vervangt votum door ‘inclusieve’ formulering na kritiek

‘Onze hulp is in de naam van de Heer, de Maker van hemel en aarde.’ Die belijdenis klonk altijd voorafgaand aan promoties en oraties aan de van oorsprong christelijke universiteit. Vanaf 1 januari verandert dat.