Engelse kerk trekt miljarden uit om jongeren, gezinnen en armen te bereiken

Nieuws
In Engeland verliest de Anglicaanse Kerk de aansluiting bij jongeren, gezinnen en mensen in arme wijken. Voor de kerkleiding is dat geen reden om bij de pakken neer te zitten.
Wim Houtman
maandag 16 mei 2022 om 18:14
De leiders van de Anglicaanse Kerk in Engeland, aartsbisschop van Canterbury Justin Welby (links) en zijn collega van York Stephen Cottrell.
De leiders van de Anglicaanse Kerk in Engeland, aartsbisschop van Canterbury Justin Welby (links) en zijn collega van York Stephen Cottrell. beeld church of england

Doncaster 

De komende negen jaar steekt de kerk een fors geldbedrag in kerkgroei, vernieuwing van bestaande gemeenten en planting van nieuwe geloofsgemeenschappen.

De twee aartsbisschoppen die leiding geven aan de kerk, Justin Welby (Canterbury) en Stephen Cottrell (York), kondigden dat afgelopen weekend aan.

Ze waren in Doncaster, in een kerk die volgens hen een ‘indrukwekkend programma’ van sociale actie voor de buurt heeft. De website van de kerk vermeldt onder meer een voedselbank uitgebreid met kleding en huishoudelijke artikelen voor mensen die ze zelf niet kunnen betalen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Chatbots kunnen in de rol van Jezus met je appen. Maar hoe weet je of de bijbeluitleg van een chatbot klopt?

Je kunt nu appen met Jezus, belooft een Utrechts bedrijf. Een chatbot ‘ontworpen met de eigenschappen van Jezus’ kan direct antwoord geven op geloofsvragen. Gaan gelovigen straks echt AI als stem van God beschouwen?

Afbeelding

Podcast | Elisa liet koning Joas met zijn pijlen op de grond slaan. Waarom eigenlijk?

Aan het eind van zijn leven zocht de profeet Elisa koning Joas op. Hij liet hem een pijl uit het raam schieten, met zijn pijlen op de grond slaan en werd toen plotseling boos op hem. Wat kunnen christenen hier van leren?

Afbeelding

Otto is pionier, predikant en dirigent van een koor: 'Een koor zingt op complimenten'

Otto Grevink (46), pionier en ambulant predikant, dirigeert het koor Laudate Dominum. ‘Ik vind het machtig mooi om met een groep bezig te zijn.’

Afbeelding

Hoe het prinselijk huwelijk tussen Maurits en Marilène een oecumenische rel werd

Zondag zijn prins Maurits en prinses Marilène 25 jaar getrouwd. De kerkelijke inzegening van dit huwelijk van een hervormde prins en een katholieke ministersdochter werd een oecumenische rel. Een reconstructie.

Afbeelding

Kamperen en Pinksteren vieren kan ook in Friesland. 'We horen vaak: heerlijk, wat een rust hier'

Duizenden christenen zetten dit weekend hun tent op bij Opwekking. Wie zich thuisvoelt bij een wat kleinschaliger pinksterconferentie kan terecht bij het Pinksterfeest 316. ‘We zijn kleiner, waardoor er meer rust is.’

Afbeelding

Vijf redenen waarom mensen twijfelen aan het christelijk geloof. Slechts eentje lijkt echt belangrijk

Het christelijk geloof heeft een 'merkprobleem'. Je kunt zoals de overleden dominee Tim Keller nog zo helder de relevantie uitleggen, zolang gelovigen de naam houden harteloos te zijn, is dat dweilen met de kraan open.