Kardinaal Zen vrij op borgtocht

Nieuws
De rooms-katholieke kardinaal Joseph Zen is op borgtocht vrijgelaten, nadat hij woensdag door de Chinese veiligheidspolitie in Hongkong werd opgepakt. De geestelijke wordt beschuldigd van vermeende ‘samenzwering met buitenlandse krachten’, meldden lokale media.
anp
donderdag 12 mei 2022 om 04:21
Afbeelding
beeld afp / isaac Lawrence

Hongkong

Zen (90) is een van de hoogstgeplaatste katholieke geestelijken in Azië en leidde met vier anderen het eerder ontbonden hulpfonds voor demonstranten. De kardinaal is al lange tijd een voorvechter van democratie in Hongkong en heeft zich herhaaldelijk uitgesproken tegen het groeiende autoritaire gedrag van de Chinese staat onder president Xi Jinping.

Naast Zen arresteerden de autoriteiten ook advocaat Margaret Ng, activist en popmuzikant Denise Ho, het gewezen parlementslid Cyd Ho en academicus Hui Po-keung. Zij waren eveneens betrokken bij Humanitair Fonds 612. Ook zij zijn op borgtocht vrijgelaten.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Orgelkids wint innovatieprijs: er zijn nu 150 Doe-orgels in twintig landen

Een Nederlands project dat kinderen liefde voor orgels wil bijbrengen, heeft een internationale prijs gewonnen voor behoud van religieus erfgoed.

Afbeelding

Hitserie The Chosen over het leven van Jezus straks ook in Nederland te zien

De populaire serie over het leven van Jezus, The Chosen, is vanaf deze maand ook in Nederland te zien. In Amerika is de serie een hit. The New York Times noemt het veelbekeken programma een ‘crowdfunded miracle’.

Afbeelding

Jandino Asporaat: ‘Ik heb nu direct contact met God. Er zit geen priester of prediker tussen’

Het maakt niet uit hoe laat het is, Jandino Asporaat zegt altijd enthousiast ‘goedemorgen’. Het is zijn manier om alles uit een dag te halen wat erin zit. Hij laat zich daarbij leiden door God.

Afbeelding

Hoe kerken Sinterklaas een handje helpen: ‘Sneu als arme kinderen geen cadeau krijgen’

Kinderen die geen cadeaus voor Sinterklaas krijgen, omdat hun ouders het niet kunnen betalen? Kerken dwars door Nederland steken de Sint deze weken een helpende hand toe. Bijvoorbeeld in Assen.

Afbeelding

Voor het eerst noemt minder dan de helft van de mensen zich christen in Engeland en Wales

Het aantal mensen in Engeland en Wales dat zich christen noemt, duikt onder de 50 procent. En toch blijft de kerk een bron van hoop en goed nieuws, zegt aartsbisschop Stephen Cottrell.

Afbeelding

Vrije Universiteit vervangt votum door ‘inclusieve’ formulering na kritiek

‘Onze hulp is in de naam van de Heer, de Maker van hemel en aarde.’ Die belijdenis klonk altijd voorafgaand aan promoties en oraties aan de van oorsprong christelijke universiteit. Vanaf 1 januari verandert dat.