Rapper Kanye West aangeklaagd: zonder toestemming gebruikte hij zeventig seconden uit preek

Nieuws
‘Mijn ziel roept halleluja en ik dank God dat Hij mij heeft gered.’ Het zijn de eerste woorden uit het lied ‘Come to life’ van de Amerikaanse rapper Kanye West. Maar West zegt de woorden niet zelf. Het gaat om een opname van een kerkdienst van Joy of the Lord Worship Centre in de Amerikaanse staat Texas. En het is dominee David Paul Moten die uit een van zijn preken wordt geciteerd.
Marina de Haan
woensdag 11 mei 2022 om 12:27
Kanye West.
Kanye West. beeld anp

Dallas

De opname duurt zo’n zeventig seconden. Daar is volgens de predikant geen toestemming voor gevraagd. Dus heeft hij een rechtszaak aangespannen tegen West, G.O.O.D Music, Def Jam Recordings en UMG Recordings.

Het vijf minuten durende lied staat op het Grammy-genomineerde album Donda uit 2021 en gaat over hoe West zich voelde tijdens zijn huwelijk met tv-persoonlijkheid Kim Kardashian. Op een gegeven moment hoor je dominee Moten in het lied bidden en lijkt iemand van het kwaad ‘verlost’ te worden. In de clip zie je een man op een stoel in wat lijkt op een kerkgebouw met een wit verlicht kruis. De man vat vlam, net als het hele gebouw, waarna hij opstaat en wegloopt.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Vrijgemaakte theoloog Ad de Bruijne komt met nieuwe kijk op homoseksualiteit: ‘Ook genot en geluk voor stellen’

Tien jaar lang schreef de vrijgemaakt-gereformeerde ethicus Ad de Bruijne aan een boek over homoseksualiteit dat een aantal oude wissels omgooit. ‘Ik zet mijn voorstel met overtuiging neer, maar ook met vrees en beven.’

Afbeelding

Deze bijbelsmokkelaar schreef een boek over zijn avonturen: ‘Waarom de KGB ons liet gaan weet ik nog steeds niet’

Hij smokkelde bijbels naar Oost-Europa, vloog met bijbels in zijn jas naar Rusland en passeerde met bonzend hart de douane in Iran. Klaas Muurling (65) schreef het op in een boek dat zaterdag wordt gepresenteerd.

Afbeelding

Nederlandse moslims onterecht op terreurlijsten. ‘Ik geef mijn kinderen mee: Nederland is niet wat het lijkt’

Tientallen Nederlandse moslims komen in de problemen omdat ze op een terreurlijst zijn beland - alles wijst erop dat dit onterecht is. ‘’Waarom ben je in Syrië geweest’, vroegen ze me. Maar ik was daar nooit geweest.’

Afbeelding

383 nieuwe gevallen van misbruik gevonden in Anglicaanse Kerk

Bij een onderzoek in alle 42 bisdommen van de Anglicaanse Kerk van Engeland zijn 383 nieuwe gevallen van misbruik gevonden. Dit gaat niet alleen om seksueel misbruik.

Afbeelding

Evangelische leiders uit Europa ontmoeten elkaar op congres. Waar gaan ze het over hebben?

‘Hoop voor Europa’ is de titel van de driejaarlijkse bijeenkomst van de Europese Evangelische Alliantie. De organisatie maakt zich al jaren zorgen over de secularisatie in Europa. 280 evangelische leiders gaan met elkaar in gesprek.

Afbeelding

Youp van ‘t Hek wordt soms bloednerveus van christenen. ‘Het is een gok om wel of niet in de hemel te geloven’

‘Waartoe zijn we op aarde? Wij zijn op aarde om God te dienen en om hier en in het hiernamaals gelukkig te zijn. Goed geschreven hoor, maar of er echt een hiernamaals is, weet je pas als je dood bent.’