Moniek is ongeneeslijk ziek: ‘Ongelukkig? Nee, ik heb een prachtig leven’

Interview
De puberteit zou ze niet overleven, zeiden artsen tegen de ouders van Moniek Venhuizen (42). ‘Ik kan elke dag overlijden, daar ben ik me bewust van.’ Maar dankzij God heeft ze hoop gekregen.
Aliene Boele
donderdag 14 april 2022 om 17:06 aangepast 09:29
Moniek Venhuizen zal nooit genezen. Toch blijft ze bidden.
Moniek Venhuizen zal nooit genezen. Toch blijft ze bidden. beeld Dick Vos
Genezing

‘Toen ik acht jaar was, ontdekten artsen pas dat ik geboren was met een gat tussen mijn hartkamers en dat mijn longen ernstig beschadigd waren. De puberteit zou ik niet overleven, zeiden ze tegen mijn ouders. Een jaar of achttien zou ik worden, maximaal.

Doordat ik te weinig zuurstof in mijn bloed heb, heb ik weinig energie. Er zijn dagen dat ik blij ben dat ik mezelf heb aangekleed en aan het ontbijt zit. Op andere dagen kan ik gelukkig veel meer: naar het bos, een kopje koffie drinken, fietsen of een boodschap doen. 

Veel mensen denken dat ik ongelukkig moet zijn. Ik heb geen baan, geen kinderen, ik kan weinig doen en zal nooit genezen. Het tegenovergestelde is waar: ik heb een heel rijk, prachtig leven. Gezondheid is geen garantie voor ..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.