Dominee Karel Bogerd: ‘Ik heb het leven mogen behouden, dankzij Gods genade’

Interview
Karel Bogerd, dominee in Wouterswoude, raakte begin 2020 in een depressie. ‘Ik was als een dood vogeltje. De Bijbel ging amper open.’ Op advies van een bevriende predikant ging hij op een boerderij werken.
Gerald Bruins
donderdag 14 april 2022 om 14:11 aangepast 15:10
Dominee Karel Bogerd is genezen van een depressie.
Dominee Karel Bogerd is genezen van een depressie. beeld Dick Vos
Genezing

‘Tijdens een verblijf in Oostenrijk, eind oktober 2019, werd ik vreselijk ziek. Mijn darmen zaten helemaal verstopt. De dag na thuiskomst bleek in het ziekenhuis dat er een tumor in de dikke darm zat. Ik werd diezelfde dag nog geopereerd en kreeg een stoma. Bij nader onderzoek werden er gelukkig geen uitzaaiingen geconstateerd. 

Ik moest nogmaals geopereerd worden waarbij de tumor werd verwijderd en de darmen weer aan elkaar werden gezet. Maar er ontstond een ernstige complicatie, naadlekkage, waardoor ik op het randje van de dood kwam te liggen. Acuut moest ik weer onder het mes, waarna ik werd overgebracht naar de intensive care. Daar werd ik slapende gehouden. Ik heb het leven mogen behouden, dankzij Gods genade.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.