Een handboek voor verloofden, ‘want het huwelijk zal niet altijd het perfecte plaatje zijn’

Achtergrond
‘Ik vind het zo belangrijk dat stellen goed voorgesorteerd staan voor hun huwelijk, niet enkel voor een Instagram-waardige trouwdag.’ Van trouwblog naar een eigen boek: Erica Smallenbroek wil verloofden helpen.
Ilona de Lange
donderdag 31 maart 2022 om 19:19 aangepast 08:24
Erica Smallenbroek hoopt dat verloofden elkaar én zichzelf door haar gespreksvragen beter leren kennen.
Erica Smallenbroek hoopt dat verloofden elkaar én zichzelf door haar gespreksvragen beter leren kennen. beeld Ilse van Dijk

Zelf zat Erica Smallenbroek (42) vier ja na haar huwelijksdag samen met haar man bij een relatietherapeut. ‘Ik zag dat even als falen. We waren nog maar zo kort getrouwd en we redden het met z’n tweeën niet. Totdat ik bedacht: ‘‘Deze vier jaar waren niet best, ik hoop dat we nog vijftig jaar samen zijn, dan kunnen we maar beter investeren.’’ Ik zie relatietherapie nu als een groot cadeau en sluit niet uit dat we er nog eens gebruik van zullen maken.’ 

Die therapeut was nodig omdat het huwelijk nogal tegenviel. ‘Mijn plaatje van mijn man en ons huwelijk kwam niet overeen met de werkelijkheid. Als twee conflictmijdende types hadden we het alleen maar over oppervlakkigheden.’ Een verliefdheid op een andere man volgde. Ze besloot geen actie m..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Scherpe kritiek uit de Joodse kring. Hoofdredacteur Nieuw Israëlitisch Weekblad: 'Kappen met de PKN'

De Joodse gemeenschap moet de relaties met de Protestantse Kerk verbreken, vindt Esther Voet, hoofdredacteur van het Nieuw Israëlitisch Weekblad. De felicitaties bij de 75e verjaardag van Israël noemt ze ‘hypocriet’.

Afbeelding

Kerken krijgen straks geen lastige vragen meer van de bank

Doordat banken moeten voorkomen dat het financiële systeem wordt misbruikt om geld wit te wassen, krijgen ook goedwillende partijen als kerken soms lastige vragen. Dat moet anders, vindt De Nederlandsche Bank.

Afbeelding

Kerken gaan lastige vragen niet uit de weg, ziet minister Hanke Bruins Slot bij symposium over slavernij

Minister Hanke Bruins Slot ziet ruimte voor kerken om een verbindende rol te spelen in het proces na de komma. ‘De kerk heeft toegang tot de spirituele leefwereld van mensen. Dat is waardevol.’

Afbeelding

Etnisch geweld in Noordoost-India treft vooral christenen: honderden kerken afgebrand

Vooral christenen lijken het slachtoffer van etnisch geweld in Manipur, een noordoostelijke deelstaat van India. Het is er al een maand onrustig. Volgens berichten zijn er drie- tot vierhonderd kerken afgebrand.

Afbeelding

Chatbots kunnen in de rol van Jezus met je appen. Maar hoe weet je of de bijbeluitleg van een chatbot klopt?

Je kunt nu appen met Jezus, belooft een Utrechts bedrijf. Een chatbot ‘ontworpen met de eigenschappen van Jezus’ kan direct antwoord geven op geloofsvragen. Gaan gelovigen straks echt AI als stem van God beschouwen?

Afbeelding

Podcast | Elisa liet koning Joas met zijn pijlen op de grond slaan. Waarom eigenlijk?

Aan het eind van zijn leven zocht de profeet Elisa koning Joas op. Hij liet hem een pijl uit het raam schieten, met zijn pijlen op de grond slaan en werd toen plotseling boos op hem. Wat kunnen christenen hier van leren?